Nem szűnik meg a Győri ETO

Hosszú egyeztetés után sikerült megoldani a győri utánpótlás helyzetét, valamint azt, hogy a 111 éves egyesület tovább tudjon működni a jövőben – tájékoztatott a győri önkormányzat. 

Az utánpótláscsapatok továbbra is a legmagasabb osztályú bajnokságban szerepelhetnek majd kiemelt egyesületként és kiemelten támogatott akadémiaként, míg a legidősebb utánpótlás korú csapat számára az NB3-ban nyílik meg a szereplés lehetősége.

Kurucz Árpád / Népszabadság

Borkai Zsolt polgármester elmondta: „Az ETO nem szűnik meg, lesz mire jövőt építeni, ami a sajnálatosan kialakult körülmények között szinte csodaként fogható fel. A győri utánpótlás csapatok fiataljai, valamint a kiválóra minősített akadémia a jövőben is kiemelt egyesületként, a legmagasabb osztályú bajnokságokban szerepelhetnek, ehhez a mai napon minden feltétel adottá vált."

Az NB3-as indulási jog jó alapot jelent arra, hogy a csapat belátható időn belül visszakerülhessen a legmagasabb osztályba, ráadásul nevelőegyesületként, azokra a fiatal győri tehetségekre építve, akik továbbra is a legjobbak között fejlődhetnek a hazai bajnokságokban. – fogalmazott Borkai Zsolt. Szerinte az egyesület visszatér arra az útra, amelyet a győri közönség évtizedeken keresztül szívvel-lélekkel támogatott: győri szakemberekkel, győri tehetségekkel, az ETO 111 éves hagyományaira, címerére és közönségére épít. Hozzátette: „hiszem, hogy ismét családi program lehet Győrben futballmérkőzésekre járni. Szeretném köszönetemet kifejezni mindenkinek, aki részese volt annak, hogy idáig eljutottunk, bár sokan kétkednek, de akik részesei voltak, jól tudják, hogy hány egyeztetés, kompromisszum és együttgondolkodás előzte meg a mai napot. Köszönet illeti az MLSZ-t, a „cs.a." ETO FC vagyonfelügyelőjét, a futsal clubot, és valamennyi jogászt, pénzügyi szakembert és támogatót, akik lehetővé tették, hogy szabályosan, közpénz bevonása nélkül megmentsük az egyesületet."

Drucskó Zoltán, az ETO Futsal kft. ügyvezetője kiemelte: „A mai napon hosszú egyeztetések után – a jogszabályi előírásoknak teljes mértékben megfelelve - megállapodott a Győri ETO FC kft. és az ETO Futsal kft., hogy az alacsonyabb osztályú indulási jogokat a 2015-2016-os bajnokságtól kezdődően átveszi a futsal club.

Rendezték azt a köztartozást, amely egyik gátja lehetett volna az ETO megmentésének, A jövőépítést egy kiválóan képzett győri szakember, Presszeler Tamás szakmai vezetésével képzelem el, bízom benne, hogy a közönség, a szurkolók és a szponzorok is mellettünk állnak majd. "

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.