Nem csak a bajnokok ligája

Ma kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportszakasza, amelyben magyar csapat nem, de bolgár, szlovén és ciprusi együttes fölvonul. Pályára lép a címvédő, a Primera Divisionban szörnyű formát mutató Real Madrid, amely az FC Baselt fogadja.
Casillas: úton a kispad felé?
Casillas: úton a kispad felé?
Sergio Perez / Reuters

Iker Casillas pályafutása során talán még sohasem volt olyan magányos a csordultig telt Bernabeu stadionban, mint szombat este. A Real Madrid ideálját kifütyülték a szurkolók az Atletico Madrid ellen 2-1-re elveszített bajnoki mérkőzésen. E meghökkentő drukkerreakció szépen mutatja, milyen hangulat uralkodik a királyi klubnál. Nem csoda, hogy a rajongók frusztráltak, elvégre Carlo Ancelotti csapata mindössze három pontot szerzett a Primera Division első három fordulójában, s máris hat egység a hátránya Barcelonával szemben. Ennek nyomán nem lenne meglepő, ha az olasz edző változtatna együttesén. Nincs kizárva, hogy a minden bizonnyal zaklatott idegállapotban lévő Casillas helyett a világbajnokságon parádés produkciót mutató Costa Rica-i Keylor Navast állítja a kapuba az FC Basel elleni meccsen. Annak ellenére is: a címvédő trénere korántsem gondolja úgy, hogy idegeskednie kellene. A Corriere dello Sportnak adott interjújában leszögezte: nem aggódik az állása miatt. Sőt megjegyezte, társulata képes az újrázásra, pedig e bravúr példa nélkül áll a BEK-utód BL történetében. Igaz, első körben alighanem elégedett lenne azzal is, ha a gárda végre magabiztosan győzne. Erre jó esélye van, mert hazai pályán még sohasem veszített pontot svájci riválissal szemben. Ráadásul az alpesieknek amúgy sincsenek jó élményeik a déli túrákról: amikor legutóbb Spanyolországban vendégeskedtek, a Valencia 5-0-al küldte haza őket az Európa Liga negyeddöntőjében. Persze azt kár lenne feledni, hogy az FC Basel múlt évi BL-nyitánya fölöttébb jól sikerült: a garnitúra 2-1-re nyert a Chelsea ellen.

Meglehet, az angoloknak az idei premieren is lesz miért szomorkodniuk, az Arsenal ugyanis a Dortmund otthonába látogat. Igaz, Arsene Wengernek kellemes emlékei vannak a Rurh-vidéki látogatásról: együttese legutóbb győztesen hagyta el a félelmetes hangulatú arénát. A szigetországi különítmény tagjai közül a Liverpoolt kevéssé fenyegeti veszély az első körben: a vörösök a bolgár Ludogorecet fogadják.

Ez utóbbi mellett „kis csapat” a mezőnyben a fehérorosz BATE Boriszov, a ciprusi APOEL Nicosia és a szlovén Maribor is.Magyar klub, ahogyan azt megszokhattuk, ezúttal sincs a főtáblán. Az egzotikum amúgy is csupán a sorozat első szakaszára jellemző: a nyolcad-, de a negyeddöntőre már alighanem kizárólag elit alakulatok maradnak versenyben.

Addig viszont mindenki álmodozhat.

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, ELSŐ FORDULÓ

MA A csoport: Olimpiakosz–Atletico Madrid, Juventus–Malmö.

B csoport: Liverpool–Ludogorec (Digisport2, 20.40), Real Madrid–FC Basel (Digisport1, 20.10).

C csoport: Monaco–Leverkusen, Benfica–Zenit.

D csoport: Galatasaray–Anderlecht, Dortmund–Arsenal (Sport1, 20).

HOLNAP E csoport: AS Roma–CSZKA Moszkva, Bayern München–Manchester City (Digisport1, 20.15).

F csoport: Barcelona–APOEL Nicosia (Digisport2, 20.40), Ajax–PSG.

G csoport: Chelsea–Schalke, Maribor–Sporting.

H csoport: Porto–BATE Boriszov, Bilbao–Sahtyor Donyeck.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.