Néhány embert nagyon megvertek a szoboszlói strandon

A csütörtökön szorítóba lépett hét magyar ökölvívó közül hat győzött a 2. Papp László Emlékverseny nyitónapján, a hajdúszoboszlói strand nagymedencéjében.

A félnehézsúlyú Szellő Imre, a kecskemétiek friss Eb-bronzérmese alig másfél perc alatt fejezte be szlovák Dominik Kalavsky elleni meccsét.

„Két balegyenessel készítettem elő, aztán elengedtem egy hajlított karú jobbost, ami végül egyenessé alakult. Nagyon pontosra sikerült – értékelt az elmúlt idényt a memphisi WSB-klub színeiben végigküzdő, de alapvetően Konkoly Istvány-tanítvány magyar öklöző, aki különben nem elégedett a formájával: - Az edzőtáborban mindenki – Kovács László szövetségi kapitány, Szántó Imre mesteredző – azt mondja, nagyon jól mozgok, de szerintem még nem érzem a bunyót. Persze van még egy hónap a bakui világbajnokság kezdetéig, majd Azerbajdzsában kell elégedettnek lenni magammal" - tette hozzá a talán legnagyobb ütőerejű magyar ökölvívó.

A tavalyi Európa-bajnok, 69 kilós Bacskai Balázs sem volt elragadtatva saját teljesítményétől a cseh Robert Bilik ellen, habár egyhangú pontozásos győzelmét nem fenyegette veszély.

Életemben nem bokszoltam még ekkora hőségben” - pihegett a csuromvizes ökölvívó, miközben a több ezres közönség soraiból azért sokan bravóztak produkciója láttán.

A könnyűsúlyú Török János és a 64 kilós Görbics Gábor 3:2-re győzött, külföldön nem biztos, hogy ugyanez az eredmény, Görbics ellenfele, a szerb Ljubomir Marjanovics és edzője – főleg utóbbi – balhézott is egy sort.

Az ezúttal 56 kilóban induló Kalucza Norbert és a 60 kilós Varga Miklós ugyanakkor simán nyert, utóbbi egyenesen sziporkázott.

Az egyetlen csütörtöki hazai vereség a nehézsúlyú Darmos József nevéhez fűződik: a hivatalosan a Vasashoz tartozó, de már Kecskeméten készülő Eb-bronzérmes korán megsérült, az első két menetet el is vesztette, a késői hajrá nem segített rajta.

A magyarok eredményei, a négy közé jutásért:
56 kg: Kalucza Norbert (DVSC)-Ali Bajbuzov (kazah) p. gy. 5:0
60 kg: Varga Miklós (Harangi SE)-Miroslav Serban (cseh) p. gy. 5:0
60 kg: Szhandarbek Isszanov (kazah)-Török János (DVSC) p. v. 2:3
64 kg: Ljubomir Marjanovic (szerb)-Görbics Gábor (Hranek Boksz Klub) p. v. 2:3
69 kg: Bacskai Balázs (Vasas)-Robert Bilik (cseh) p. gy. 5:0
81 kg: Szellő Imre (KSC)-Dominik Kalavsky (szlovák) döntő fölény 1. m.
91 kg: Darmos József (Vasas)-Lubos Velecky (cseh) p. v. 1:4

Varga Miklós (pirosban) és a cseh Miroslav Serban bokszol a nagymedencében
Miroslav Serban (Csehország, bal) és Varga Miklós bokszol, a II. Papp László nemzetközi ökölvívó emlékversenyen. A mérkőzéseket a hajdúszoboszlói strand egyik medencéjében felállított ringben rendezik meg. Kilenc nemzet versenyzői lépnek a kötelek közé az augusztus 27-ig tartó versenyen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.