galéria megtekintése

Négytől a négy felé

0 komment


Őri B. Péter

Ha a Szkopje együttesén is túljut a Veszprém férfi kézilabdacsapata, akkor története során harmadszor játszhat a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A Final Fourt – a hagyományoknak megfelelően – Kölnben rendezik május végén.

A veszprémiek a múlt héten Debrecenben hallatlanul izgalmas mérkőzésen, hétméteresekkel győztek a szegedi együttes ellen a Magyar Kupa döntőjében. A meccsen sokáig a BL-től már búcsúzó Tisza-parti társaságnak állt a zászló, ám a végén a világsztárokat felvonultató bakonyiak örülhettek.

Vajon a végsőkig kiélezett csata befolyásolhatja-e a BL-negyeddöntő első mérkőzését? Mikler Roland, a hétméteres-párbajban is bravúrokat bemutató kapus határozottan azt állítja: „Nem. Bár kétségkívül elfáradtunk, a végjáték kimenetele mindenért kárpótolt."

Mikler (balra) és a többiek ma is szeretnének ünnepelni
Mikler (balra) és a többiek ma is szeretnének ünnepelni
Koncz György

 

A veszprémi csapat a Bajnokok Ligája-csoportban – a PSG együttese mögött – második lett, így nem került egyből a nyolc közé, játszania kellett a Zaporozsje társulatával. A továbbjutás ujjgyakorlat volt, Nagy László és társai mindkét mérkőzésen győztek, s az összesítésben tizennyolc góllal (70:52) voltak jobbak ellenfelüknél.

A negyeddöntőben az a szkopjei csapat következik, amellyel a Veszprém a SEHA Kupa ide sorozatában háromszor is találkozott: az alapszakaszban hazai pályán 24:24-gyel fejeződött be a parti, míg Szkopjéban 30:30 lett az eredmény. A torna varasdi döntőjében pedig a magyar együttes győzött 28:26-ra.

„A Magyar Kupa megnyerésével is nőtt az önbizalmunk" – folytatta Mikler, majd kijelentette: „A szombati meccsen is nyerni akarunk, a veszprémi visszavágón szintén. Azaz két győzelemmel szeretnénk üzenni a Final Four másik három résztvevőjének."

A magyar klubnak minden oka megvan a bizakodásra, ha abból indulunk ki, hogy nemzetközi szakírók az európai szövetség kérésére így rangsorolták a negyeddöntő nyolc résztvevőjét: 1. Veszprém, 2. PSG, 3. Barcelona, 4. Flensburg, 5. Kielce, 6. Szkopje, 7. Kiel, 8. Zágráb. Ráadásul Sterbik Árpád, a macedón együttes magyar származású, spanyol válogatott kapusa azt nyilatkozta az EHF honlapjának, hogy a magyar együttes „a mezőny legkomplettebb csapata, s a BL-győzelem legnagyobb esélyese".

A sikerek és a dicséretek ellenére elbizakodottsággal bizonyosan nem lehet vádolni Javier Sabate edző csapatát. „Telt ház, óriási hangzavar vár majd ránk, de nem ez számít" – hangsúlyozta Mikler, aki arról is beszélt: „A meccsek előtt öt-tíz perccel tudjuk meg, hogy melyikünk kezd. Jobban örülök, ha már az elején beállhatok, ám ha ezúttal én váltom majd Mirko Alilovicot, akkor is csak a sikerre összpontosítok."

Ami pedig az esetleges döntőt illeti... „Nekem már van egy Final Four-sikerem – tette hozzá a kapus –, még a Szeged játékosaként 2014-ben EHF Kupa-győztes voltam. Nagyon szeretném megszerezni a legrangosabb kupát is."
Ma Szkopjéban egy lépéssel közelebb lehet kerülni a diadalhoz...


Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.