Ne húzz mezt!

Svájc–Románia találkozóval indult a második forduló az A csoportban. Az első negyedórában könnyen eldőlhetett volna a svájciak javára a meccs, Seferovic két nagy lehetőséget is elpuskázott (előbb a kapu mellé tekert, majd közvetlen közelről Tatarusanu kapusba bikázott).

Fotó: Reuters

A románok alig-alig jutottak levegőhöz, ám megmentette őket a svájci Lichtsteiner és Karaszev orosz játékvezető, aki könnyelműen 11-est ítélt, miután a Juventus hátvédje meghúzta Chipciu mezét. Valóban mezhúzás volt, de olyan, amilyenből tíz van meccsenként. Mindenesetre Stancu nem sokat filózott a jogosságán, inkább bevágta a jobb alsó sarokba a labdát, ezzel ő lett az Eb első duplázója (a franciák ellen is büntetőből volt eredményes).

A győzelmet azonban nem tudta megszerezni Anghel Iordanescu csapata, mert az 57. percben Mehmedi nagyon eltalált egy lecsorgó labdát, ami 14 méterről védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába.

Fotó: Reuters

Az utolsó húsz perc tömény unalomba fulladt, mert a svájciak úgy gondolhatták, a döntetlennel van négy pontjuk, a románok pedig úgy: ha Albániát megverik, nekik is lesz annyi. Így egyik csapat sem feszült meg a három pontért.
Munkatársunktól

ROMÁNIA–SVÁJC 1-1 (1-0)

Párizs, Parc des Princes, 48 ezer néző. Jv.: Karaszev (orosz).

Románia: Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (Filip, 72.) – Torje, Prepelita, Stancu (Andone, 84.), Pintili (Hoban, 46.), Chipciu – Keserü.

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez – Shaqiri (Tarashaj, 91.), Behrami, Dzemaili (Lang, 83.), G. Xhaka, Mehmedi – Seferovic (Embolo, 64.).

Gól: Stancu (18. – 11-esből), Mehmedi (57.).

Az A csoport állása: 1. Svájc 4 pont, 2. Franciaország 3 (1 meccs), 3. Románia 1, 4. Albánia 0 (1).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.