galéria megtekintése

Nationalzwei

0 komment

Munkatársunktól

Megszenvedett a győzelemért a vb-címvédő német együttes. Az ukránok nagy bravúrokra késztették Manuel Neuer kapust.

Körülbelül részegnek kellett annak lennie, aki azt vélelmezte, hogy Ukrajna válogatottja egyáltalán megszoríthatja a világbajnoki címvédő Németország csapatát a C csoport mérkőzésén, ehhez képest Neuer, a 2014 óta csöppet átalakított együttes alapembereinek egyike kétszer is bravúrral védett az első félidőben.

Fotó: Carl Recine / Reuters

Először a Konopljanka, majd Hacseridi kísérletét hatástalanította roppant bravúrral, a sárga mezesek pedig triplán bosszankodhattak, tudniillik a két citált helyzet között megszerezte a vezetést Joachim Löw alakulata: a 19. percben Kroos pontosan belőtt szabadrúgását Mustafi fejelte a hálóba (1-0).

 

Ezzel együtt korántsem fulladt unalomba a meccs; a góltól megelégedett Nationalelf olykor legfeljebb kutatta a labdát, mi több, Boateng egy ízben a saját gólvonaláról szabadított fel. A másik oldalon Khedira is megtornáztatta Pjatovot, ugyanakkor az ember leginkább nézett: valóban részeg lenne az, aki az ukránok teljesítményét – Löw után szabadon – mintegy fikázta volna?

Fotó: Carl Recine / Reuters

A második szakasz magabiztos német labdabirtoklással és Pjatov „szinten tartásával” telt el, mindazonáltal az ukrán társulatnak is akadtak lehetőségei. Gólt viszont a csereként beállt Schweinsteiger szerzett: a pillanatokkal korábban beállt középpályás Özil passzát értékesítette (2-0). A németek meg örömmel mondták: eins, zwei...

Fotó: Carl Recine / Reuters

C csoport
NÉMETORSZÁG–UKRAJNA 2-0 (1-0)

Lille, 50 000 néző.

Jv.: Atkinson (angol).

Németország: Neuer – Höwedes, Boateng, Mustafi, Hector – Müller, Khedira, Özil, Kroos, Draxler (Schürrle, 78.) – Götze (Schweinsteiger, 90.).

Ukrajna: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk – Jarmolenko, Szidorcsuk, Kovalenko (Zincsenko, 74.), Sztyepanyenko, Konopljanka – Zozulja (Szeleznyov, 66.).

Gól: Mustafi (19.), Schweinsteiger (92.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.