Szivós Márton: Műtét után, Eb előtt?

Volt valaki, akiért a választás hevében egy emberként szorított egész Magyarország: a kezdődő szívinfarktus miatt a múlt pénteken megoperált Szivós Márton.
Szivós távozik a kórházból

A szurkolók azóta fellélegezhettek, sőt, szerda reggel kiengedték a világbajnok vízilabdázót a Sem melweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájáról. A Szeged csapatkapitánya, aki a Vasas elleni ob I-es bajnoki mérkőzés negyedik negyedében lett rosszul, a kórház előtt így idézte fel a kritikus perceket: „Nyomást éreztem a mellkasomban és a hátamban, de eleinte úgy gondoltam, csak izomhúzódás”.

Ám fájdalmai a meccs után sem szűntek. Szivós elmondta, hogy életét – minden bizonnyal – a gyors beavatkozásnak köszönheti, valamint annak, hogy csapattársai komolyan vették a tüneteit. „Ezután én is jobban figyelek majd a társaimra” – tette hozzá.

Dr. Molnár Levente, az operációt vezető orvos szerint a harminckét éves sportoló tökéletesen felépülhet majd. Bár Szivósnak máris nagyon hiányzik az uszoda, a vízilabdázóra egyelőre pihenés vár; a pólós a jövő heti kontrollvizsgálat után kezdheti el a rehabilitációs gyakorlatokat. „Hat hét múlva, egy újabb vizsgálat után kiderül, hogyan tovább, addig nem szabad egy bizonyos pulzushatárt átlépnem. Ha ezután zöld utat kapok, akkor úgy tekintek az egészre, mint egy sérülésre, amelyből felépültem” – említette, miközben érezhetően nem akarta dramatizálni a helyzetet.

Arra a kérdésre, hogy mennyire szeretne részt venni az Eb-n, amelyet a nyáron Budapesten rendeznek, mosolyogva válaszolt: „Nagyon. Rajtam nem múlik, de erről nem én döntök”. Benedek Tibor szövetségi kapitány jelezte: amint lehetséges, visszavárja Szivóst a csapatba. Ezzel a szurkolók is így vannak; nekik a sportoló külön megköszönte, hogy aggódtak érte, és drukkoltak a felgyógyulásáért.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.