Motorozás helyett üzengetés

Üzengetős szakaszába érkezett a Talmácsi Gábor és az Aspar-csapat konfliktusa: a versenyző Budapesten tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt, az istálló vezetői Le Mans-ban értetlenkedtek: a felek gyaníthatóan - nem éppen motoros kifejezéssel élve - kivárásra lovagolnak. Talmácsi elmondta: biztos benne, hogy egy-két versenyen belül visszatér a gyorsasági világbajnokság mezőnyébe, arról azonban nem beszélt, hogy melyik csapatban és milyen motorral. Hozzátette, hogy bízik menedzserében, Stefano Favaróban, aki a Francia Nagydíj helyszínén tárgyal a lehetőségekről.

„Kellemetlen helyzetben vagyok, ám ilyen feszülten nem tudok biztonságosan versenyezni, ezért hoztam meg ezt a döntést. Mindig is pozitívan gondolkoztam, így most is biztos vagyok abban, hogy hamarosan megoldódik a helyzet. Stefano a legjobb barátom és a menedzserem, biztosan megtalálja a legjobb megoldást."

A csütörtökön bejelentett egyoldalú szerződésbontással kapcsolatban Szilágyi István ügyvéd elmondta: a Talmácsi Gábor és az Aspar Team között létrejött megállapodásban az szerepel, hogy a csapat két RSA Apriliát garantál a magyar motorosnak. A szerződés egyoldalú felbontásának lehetőségei között az első helyen ennek az ígéretnek a be nem tartása áll.

„A Katari Nagydíjon kezdődtek a problémák, a pénteki első edzést megelőzően volt egy rossz hangulatú beszélgetésünk. A feszültség miatt dühből mentem a tréningen, de így nem lehet biztonságosan motorozni" - mondta Talmácsi.

A csapat, állítja a versenyző, a továbbiakban is rendszeresen próbálta kész tények elé állítani őt és menedzsmentjét, ami lelkileg annyira megviselte, hogy nem hozhatott más döntést, mint a szakítást. Azt ugyanakkor nem zárta ki, hogy megegyezés születhet istállójával, igaz, eddig Martinezék nem tárgyaltak velük, és abban is biztos, hogy a kapcsolat már sosem lesz olyan, mint régen.

A Balatonring Team ugyanakkor visszautasítja a „minden alapot nélkülöző" vádakat. Amint azt a Népszabadsághoz eljuttatott közleményükben írják, a szerződésbontás híre meglepte a csapatot, amely teljes személyzetével és a komplett infrastruktúrával már Le Mans-ban, a vasárnapi vb-futam helyszínén tartózkodik. A Balatonring Team alaptalannak ítéli Talmácsi azon vádjait, amelyekben az anyagi eszközök szűkösségére hivatkozik. A közlemény utal arra, hogy ha ezek a vádak igazak volnának, akkor aligha érhetett volna el bíztató eredményeket az első három futamon, és aligha állhatna a pontverseny hatodik helyén.

Jorge Martinez nem számított ilyen reakcióra. „Az új csapatot kizárólag Gábor kedvéért hoztuk létre. Nehéz volt a projektet kivitelezni, de egyetlen pillanatra sem adtuk fel a harcot, és igyekeztünk a legjobb felszerelést biztosítani. Óriási csalódást érzek. Természetesen a legkevésbé sem értek egyet Gábor nyilatkozataival, és ha nem sikerül megfelelő módon megegyeznünk, meg fogom tenni a szükséges intézkedéseket, hogy megvédjem az érdekeinket" - foglalta össze véleményét a csapatfőnök.

Sakknyelven szólva pattra állnak, ám lehet ebből még matt is. Kisvártatva az is kiderül, melyikük adja.

Talmácsi Gábor világbajnoki címet szerez 2007-ben, a 125 kcm-es géposztályban:

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

 

Talmácsi Gábor:
Talmácsi Gábor: "Csalódott vagyok, hogy nem sikerült befejeznem a versenyt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.