MotoGP: a Dorna szerint biztosan lesz magyar futam 2010-ben

A gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa, a Dorna Sport elnöke szerint szinte biztos, hogy időre elkészül a Balatonring és jövőre vb-futamot rendezhetnek a Sávoly mellett épülő pályán.

"Olyan információkkal rendelkezem, és ennek külön örülök, hogy a Balatonring ügye rendben van, a szükséges építési engedélyt is megkapta, így már nincs semmi akadálya annak, hogy jövőre megrendezhessék a Magyar Nagydíjat" - mondta az MTI-nek Carmelo Ezpeleta.

A gyorsaságimotoros-világbajnokságnak 2010-től otthont adó sávolyi pálya, kiszolgáló létesítményeivel együtt, egy hete kapta megkapta a szükséges építési engedélyt az illetékes marcali építési hatóságtól. A Dorna elnöke elmondta, többször látta a készülő Balatonring terveit, járt Sávolyban és véleménye szerint nagyszerű létesítménnyel gazdagodik Magyarország: "Extraordinario - vagyis csodálatos - lesz" - tette hozzá.

Carmelo Ezpeleta úgy vélte, hogy a Balatonringen zajló versenyek, a népszerű gyorsaságimotoros-világbajnokság tovább növeli a sportág magyarországi rajongóinak a táborát és bizonyosan új tehetségek is feltűnnek majd.
Arra a kérdésre, hogy hány évig rendezhetik meg a vb-t a Balatonringen, a Dorna elnöke megerősítette a korábbi döntést: "Öt évig biztosan."

Az MTI információja szerint a Magyar Nagydíj már szerepel a 2010-es vb ideiglenes programjában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.