Mosley maradna, mások mennének

Noha egy évvel ezelőtti kínos szexvideo-botránya után Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke kijelentette, többet nem jelölteti magát a tisztre, legfrissebb, a Forma-1-es világbajnokság szétszakadását is érintő nyilatkozata nyomán úgy fest: az elöljáró meggondolta magát.

A hatvanilenc esztendős Mosley - aki egyes vélemények szerint a megbékélés akadálya - szavai szerint azért maradna, mert szeretné megfékezni "azt a lavinát", amelyet az F-1-es csapatokat tömörítő szervezet, a FOTA indított el saját sorozat beindítását célzó tervével

"Az utóbbi időszakban az FIA-t ért támadások ártanak a Forma-1-nek, de azok számomra kihívást jelentenek, és nem hátrálok meg" - idézett az MTI Mosley nyílt leveléből.

Mint arról már többször beszámoltunk: az FIA és a FOTA vezetői hónapok óta próbálnak egyezségre jutni a 2010-re tervezett költségvetési plafon bevezetéséről, közelebbről arról, hogy azok az F1-es istállók, amelyek vállalnák, hogy nem költenek többet, mint a nemzetközi szövetség által meghatározott évi 45 millió euró, nagyobb fejlesztési és technikai szabadságot kapnának az elkövetkezendő sorozatokban.

A FOTA múlt csütörtökön bejelentette: nem fogadja el az FIA feltételeit, s a BMW-Sauberrel, a Brawn GP-vel, a Ferrarival, a McLarennel, a Red Bull-lal, a Renault-val, a Toro Rossóval, valamint a Toyotával párhuzamos bajnokság megszervezését tervezi. Mosely első reakciójában perrel fenyegetőzött, majd - vasárnap, a Brit Nagydíj helszínén, Silverstone-ban - arról beszélt, hogy "inkább tárgyalna", s "közel a megegyezés". A FOTA képviselői az utóbbi állítást cáfolták, és közölték: e héten elkezdik a tervezett vetélkedő előkészítését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.