Mexikói fieszta

Az nevet, aki utoljára nevet: az A csoportban jelesül Mexikó.

A Mexikó–Horvátország találkozó elején úgy tetszett, Ochoa kapus mihamarabb bizonyítani szeretné, hogy valóban a Brazília elleni – bámulatos védéseinek köszönhetően – 0-0-ra végződő meccs volt élete mérkőzése: hamar az ellenfélhez küldött egy labdát, ám rontása végül nem eredményezett gólhelyzetet. Nem úgy Olic visszafejelt labdája, amelynél Marquez mentett.

 

Így fest Hernandez, ha nagyon örül
Paul Hanna / Reuters

Negyedóra elteltével a közép-amerikai együttes is látogatást tett a rivális kapujának előterében, és ennek örömére Herrera mintegy huszonöt méterről nagy erővel a lécre lőtt. A zöldek – a stadiont lényegében kolonializáló drukkerei – fölöttébb lelkesnek mutatkoztak, s jókedvüket messzemenően indokolta, hogy a horvát gárda igen tanácstalannak látszott az első félidőben. A fantáziaszegényen futballozó társulat képtelen volt átjátszani a mexikóiak szervezett védelmét. Srna és társai frusztráltságát jelezte, hogy mind többször folytattak zaklatott disputát a rivális labdarúgóival, akiknek semmi kifogásuk nem volt az időpazarló „tárgyalások" ellen, elvégre a döntetlen tökéletesen megfelelt számukra.


A fordulás után sem fokozta a tempót Niko Kovac szakvezető társulata, alkalmanként olyan békés labdázgatás zajlott a pályán, mintha az illetékesek idényvégi barátságos meccsre gyűltek volna össze... Ez a hangulat akkor változott meg, amikor Guardado lövését Srna jobbhátvéd bravúrral, igaz, kézzel védte, ám Irmatov továbbot intett: az addig nyugodt mexikóiak őrjöngve közelítették meg az üzbég bírót, akit nem sikerült meggyőzniük arról, hogy tévedett. A reklamálók feledték gondjukat a hetvenkettedik percben, amikor Marquez, a veterán csapatkapitány Corluka mellől a hálóba fejelte Herrera szögletét (1-0). A mámor hamarosan fokozódott: Guardado fejezett be góllal egy kontratámadást (2-0). Mi több, a csereként beszálló Hernandez is Pletikosa mögé küldte a labdát (3-0).

Perisic még szépített (3-1), a durva Rebic piros lapot kapott, ám mindez a lényegen már nem változtatott: a mexikóiak készülhetnek a Hollandia elleni nyolcaddöntőre. (Munkatársunktól)

MEXIKÓ–HORVÁTORSZÁG 3-1 (0-0)

A csoport, Recife, 42 000 néző, Jv.: Irmatov (üzbég).
Mexikó: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun – Herrera, Vazquez, Guardado (Fabian, 84.) – Dos Santos (Hernandez, 62.), Peralta (Pena, 79).
Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Vrsaljko (Kovacic, 58.) – Modric, Rakitic, Pranjic (Jelavic, 74.) – Perisic, Mandzukic, Olic (Rebic, 69.).
Gól: Marquez (72.), Guardado (75.), Hernandez (82.), Perisic (87.).

A végeredmény

1. Brazília 3 2 1 – 7-2 7
2. Mexikó 3 2 1 – 4-1 7
3. Horvátország 3 1 – 2 6-6 3
4. Kamerun 3 – – 3 1-9 0

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.