Messi megúszta az adócsalási ügyet, de az apját börtönbe küldenék

A spanyol ügyészség megszünteti az eljárást a Lionel Messi adócsalási ügyében. A Barcelona argentin futballsztárjának az  apjára, Jorge Messire 18 hónap börtönbüntetést és kétmillió eurós pénzbírság megfizetését kérték.
A Barcelona csatárjának az apját azzal vádolják, hogy 2007 és 2009 között több mint négymillió eurót „felejtett el" befizetni az államkasszába – írja a BBC. Jorge Messi fia menedzsere is egyben, az adócsaláshoz szükséges szerződéseket az argentin labdarúgó írta alá.

Messi nem tudhatott arról, hogy apja bűncselekményt követ el. Pénzügyeivel az apja foglalkozott, ezért az ügyészség megszünteti az ellene folytatott eljárást.

Jorge Messi (jobbra) 2013-ban a bíróságon. A fia csal akáírt
Jorge Messi (jobbra) 2013-ban a bíróságon. A fia csal akáírt
Albert Gea / Reuters

Jorge Messi az ügy kirobbanása óta ötmillió euró adóhátralékot fizetett be, ennek ellenére felelősségre vonják őt a csalás miatt.

Az argentin labdarúgó családjára az utóbbi időben rájár a rúd. Messi 32 éves testvérét tiltott fegyverviselés miatt állította elő a rendőrség a napokban. Matias Messi egy közúti ellenőrzés során előbb nem engedte, hogy átvizsgálják az autóját, majd nem volt hajlandó átadni a rendőröknek a gépjármű iratait és személyes okmányait. Amikor végül mégis sor került az ellenőrzésre, a csomagtartóban találtak egy pisztolyt, amelyre Messi bátyjának nem volt engedélye. 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.