Megtaposták Görbicz mezét Bukarestben

A sportszerűséget teljességgel nélkülöző „ajándékkal” fogadta Görbicz Anitát Bukarestben több neves román sportoló.

A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szombati mérkőzését megelőzően a Prosport című sportlapnak nyilatkozva olimpiai bajnokok és legendás futballisták buzdították a házigazda Valceát. Néhányan azonban meglehetősen elragadtatták magukat.

„Győznötök kell, még ha azt jelentené is, hogy letépitek a trikót (Görbicz) Anitáról” – lelkesítette a hazai csapatot Nicoleta Grasu. Az európai és világbajnokságokon többszörös éremszerző diszkoszvető a cikkhez mellékelt illusztráción összetapossa a magyar csapat legveszélyesebb játékosának a mezét.

Egy másik kép Ionela Tarlea olimpiai bajnok atlétát ábrázolja, amint bal kezében Görbicz trikójával jobb keze hüvelykujjával lefelé mutat. Ismét egy másik fotón a háromszoros olimpiai bajnok Constantina Dita hosszútávfutó eldobja, az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó Elisabeta Lipa pedig úgy tesz, mintha eltépné a Győr 13-as számú mezét. A sorozatban szerepel még a futball-legenda Gheorghe Hagi és az idegenlégiós labdarúgó George Ogararu is, de őket a Prosport fotóriportere csupán arra tudta rávenni, hogy a hazai csapat sáljával álljanak a kamera elé.

A cikkhez fűzött kommentárok alapján az olvasók nem díjazták különösebben a román bajnokok gesztusát. A nyomdafestéket nem tűrő vélemények mellett több olyan, kiegyensúlyozottabb hozzászólást is olvasni lehetett, amely szerint a magyar lány mezét alázó gesztusok méltatlanok élsportolókhoz. – Hogyan taposhatták össze az ellenfél trikóját? Csúnya gesztus, főleg közszereplőktől – írta egy olvasó románul és angolul, majd rossz magyarsággal (vélhetően valamilyen internetes fordítóprogramot használhatott) hozzátette: „Bocs kerunk, ez nem volt szep”!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.