Madrid: ötös és kettes

A Dortmund legyőzte az Arsenalt, a Zenit Lisszabonban nyert
Bale (Real): ötből egy
Bale (Real): ötből egy
Georgios Kefalas / EPA

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyitányán valamennyi mérkőzésen született gól. A két madridi együttes közül a Real szerepelt összehasonlíthatatlanul jobban a rajton: 5-1-gyel kiütötte a Baselt, miközben az Atletico kikapott Görögországban az Olimpiakosztól. Ez utóbbi randevún a hazaiak már 3-1-re vezettek, s Griezmann a hajrában csupán kozmetikázni tudta az eredményt.

A Benfica otthon szenvedett „magabiztos” vereséget a szentpétervári Zenittől, míg a forduló rangadóján a Dortmund–Arsenal találkozón a németek az első félidőt góllal zárták, a másodikat góllal kezdték (Immobile, Aubameyang), így simán nyertek.

Minimális különbséggel múlta felül a Liverpool a bolgár Ludogorecet (a vendégek a 90. percben egyenlítettek, ám az angolok a ráadásban büntetőhöz jutottak, és Gerrard nem hibázott), a Monaco pedig a Leverkusent. A Juventus 2-0-ra verte a Malmőt, az Anderlecht pedig idegenben a hajráig előnyben volt a Galatasarayjal szemben, a törökök azonban a hosszabbítás perceiben kicsikarták az egyenlítést.

BAJNOKOK LIGÁJA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, ELSŐ FORDULÓ

A csoport: Olimpiakosz–Atletico Madrid 3-2 (gól: Masuaku, Affelay, Mitroglu, illetve Mandzukic, Griezmann), Juventus–Malmö 2-0 (Tevez 2).

B csoport: Liverpool–Ludogorec 2-1 (Balotelli, Gerrard, illetve Abalo), Real Madrid–FC Basel 5-1 (Suchy – öngól, Bale, Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Benzema, illetve Gonzalez).

C csoport: Monaco–Leverkusen 1-0 (Moutinho), Benfica–Zenit 0-2 (Hulk, Witsel).

D csoport: Galatasaray–Anderlecht 1-1 (Yilmaz, illetve Praet), Dortmund–Arsenal 2-0 (Immobile, Aubameyang).

 

MA

E csoport: AS Roma–CSZKA Moszkva, Bayern München–Manchester City (Digisport1, 20.15).

F csoport: Barcelona–APOEL Nicosia (Digisport2, 20.40), Ajax–PSG.

G csoport: Chelsea–Schalke, Maribor–Sporting.

H csoport: Porto–BATE Boriszov, Bilbao–Sahtyor Donyeck.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.