Legenda a Liverpool kispadján

Az angol labdarúgó élvonalban botladozó Liverpool menesztette Roy Hodgson szakvezetőt, és helyére Kenny Dalglish-t nevezte ki.

A klub szombati tájékoztatása szerint a vezetőség kölcsönösen megállapodott a júliusban a Fulhamtől érkezett Hodgsonnal arról, hogy a szakember mindkét fél érdekében távozik. Az 59 éves Dalglish - aki 1977-től 1990-ig 355-ször lépett pályára a vörösöknél - megbízatása egyelőre az idény végéig szól, első meccse vasárnap a Manchester United elleni FA Kupa-találkozó lesz.

Kenny Dalglish (archív kép)
Kenny Dalglish arrives at Scottish premier league club Celtic to take over as part of a new management team June 10. [John Barnes, an ex-Liverpool and England international, will be head coach and Dalglish, a former Celtic and Liverpool player who has managed Liverpool, Blackburn and Newcastle in the English premier league, will be director of] football. ??»

A 102-szeres skót válogatott Dalglish az 1985-ös Helysel-tragédia után vette át először a Pool irányítását, 1990-ig játékos-edzőként dolgozott, majd 1990/1991-ben már csak a kispadra ült le. A hat idény során a csapat rendre első vagy második lett az élvonalban, három bajnoki címet és két FA Kupát begyűjtve.

A Liverpool jelenleg a 12. helyen áll a Premier League-ben, mindössze négy pontnyi távolságra a kiesőzónától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.