galéria megtekintése

Labdarúgó BL: Kemény, keményebb, Koke

0 komment


Hegyi Iván

Koke azt mondta, hogy az Atle­tico Madrid a sírig küzd. Erre talán nem lesz szükség ma este Eindhovenben, ám a vendéglátó együttesre figyelni kell, mert a holland bajnokság listavezetője mindössze hármat veszített el legutóbbi huszonöt tétmérkőzése közül. A BL-nyolcaddöntő favoritja így is a spanyol csapat.

Nagy lesz a kirajzás ma Eindhoven belvárosából az onnan ötpercnyi sétára lévő stadionba, hiszen a PSV – bár az egyetlen korábbi BEK- vagy BL-győztes a nyolcaddöntő szerdán pályára lépő csapatai közül – ritka vendég a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. Igaz, a helyi arénában legutóbb is 33 400 nézőt jegyeztek, pedig csak a Heracles Almelo látogatott a listavezetőhöz. Csak? Ez az egyetlen együttes, amely a holland bajnokság most zajló évadában győzni tudott az Eindhoven ellen (2-1), még a múlt év szeptemberében. Úgyhogy a favoritnak volt miért visszavágnia, és ez sikerült is (2-0).

Ám az Atletico Madrid keményebb vetélytárs.

De még mennyire!

 

OLVASÓLISTA

Vélemény
Népsavazás
Vélemény
Soproni fal
Vélemény
Ujjé, liget
Vélemény
Gumicsontzene

A középpályás Koke – miután felvetették neki, hogy a ­hollandiai BL-mérkőzés után szombat délután madridi derbi lesz a Bernabeu stadionban – azt mondta: „Ismerem a programot... S üzenem mindenkinek, hogy a halálunkig harcolunk!”

Eindhoveni kilátások
Eindhoveni kilátások
Francois Lenoir / Reuters

Johan Cruyff sem hagyott kétséget az Atletico elszántságáról. „Lehet, hogy a madridi csapat nem a legjobb a mezőnyben, de hogy a legnehezebb játszani ellene, az biztos” – írta a De Telegraaf című holland napilapban, melyben saját rovata van. Hozzátette: „Az Eindhoven csekély esélye is elszáll, ha a házigazda területet hagy a spanyol együttesnek a középpályán. Nincs más választás, mint bátran megküzdeni minden négyzetcentiméterért.”

A PSV együttesének amúgy is szerény a mérlege a spanyol klubokkal szemben. Az eddigi huszonnégy találkozóból mindössze négyet nyert meg, míg egyaránt tízet döntetlennel, illetve vereséggel zárt. Sikerei közül viszont kettő igazán hangos volt: előbb (1971-ben) a Real Madridot ejtette ki 1-3, 2-0-lal az UEFA Kupából – bizonyos Guus Hiddink eindhoveni csere volt –, majd ugyanannak a sorozatnak az 1978-as elődöntőjében 3-0, 1-3-mal jutott túl a „holland” Barcelonán, melynek vezéregyéniségei közé tartozott a két Johan, Cruyff és Neeskens. Abban az évben a Van Beveren – Krijgh, Van Kraay, Brandts, Poortvliet – Stevens, Willy van de Kerkhof, Van der Kuylen, René van de Kerkhof – Deijkers, Lubse összeállítású Eindhoven a Bastia elleni 0-0-lal és 3-0-lal elhódította a trófeát. Most hasonló diadalra aligha törhet, ám bravúrt már produkált, mert a csoportkörben megelőzte és elbúcsúztatta a Manchester Unitedet.

Habár ez mostanában nem olyan nagy szám... Annál nagyobb, hogy legutóbbi huszonöt tétmérkőzése közül a PSV mindössze hármat veszített el, úgyhogy a Zoet – Arias, Moreno, Bruma, Willems – Pröpper, Van Ginkel, Guardado vagy Hendrickx – Pereiro, Narsingh, Locadia összetételben pályára lépő együttest egyáltalán nem parentálják el hívei. Még akkor sem, ha a bajnokságban tizenhét gólt szerző Luuk de Jongra – eltiltása miatt – ma nem támaszkodhat a csapat.

Az Atleticónál mindenki rendben van, minden azonban nincs, hiszen a madridi együttes a múlt vasárnap nagyon szerény teljesítménnyel ért el 0-0-t a vendég Villarreallal szemben, vagyis a várhatóan az Oblak – Juanfran, Godin, Gimenez vagy Savic, Filipe Luis – Correa, Saul Niguez, Gabi, Koke – Fernando Torres, Griezmann összetételben kezdő csapatnak van min korrigálnia. A küzdőszellemen nem szükséges.

Kokéén legalábbis egyszerűen képtelenség javítani...

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Ma

Dinamo Kijev–Manchester City (Sport1)

Eindhoven–Atletico Madrid (M4 Sport)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.