galéria megtekintése

Köszönjük a döntetlent, elsők a magyarok!

6 komment

NOL

A magyarok számára jól végződő izlandi meccs (1-1) után Portugáliának és Ausztriának is győznie kellett, ha nem akar az utolsó fordulóban nagyon izgulni. Az esélyesebb dél-európai csapat két szöglettel kezdett, ám a 4. percben hatalmas helyzetet hagytak ki az osztrákok: Sabitzer jobb oldali beadása után Harnik közelről a kapu mellé fejelt.

Eredménytelenül erőlködtek a portugálok
Eredménytelenül erőlködtek a portugálok
Christian Hartmann / Reuters

Nem sokkal később Nani előtt adódott lehetőség, de fejese szintén célt tévesztett. Almer kapus egymás után háromszor is megmutatta, miért őt állították a háló elé. A luzitánok klasszisa, CR7 nagyon igyekezett, de nem talált be, pedig a 21. percben nagyon közel járt a sikerhez, azonban Carvalho bal oldalról beadott labdáját kapu mellé rúgta. Az osztrákok áldhatták a szerencséjüket, hiszen Nani fejesét a kapufa mentette, majd Moutinho lőtt fölé. A félidő előtt nem sokkal Harnik elől mentett Vierinha a kapu torkában.

 

A döntetlen nem rossz eredmény a mieink szempontjából, sőt..., ám kérdés, az osztrákok kibírják-e majd a nyomást.

A folytatásban Ronaldo is megmutatta, mekkorát tud lőni, de Almer kapuson nem tudott kifogni. Erőlködtek a portugálok, eredménytelenül, Ausztria őrizte az eredményt, a meccs nem nagyon hozta lázba a semleges szurkolókat. Idegesek az osztrák drukkerek a 78. percben lettek, amikor is Hintenegger a 16-oson belül szabálytalankodott Cristiano Ronaldóval, ám néhány pillanattal később az ellenért szorítókat ütötte meg a guta, ugyanis a sértett a büntetőt a jobb kapufára lőtte. Ez volt az idei Eb-n az első kihagyott tizenegyes. Ami a bosszankodást illeti: a Real Madrid támadója néhány perccel később is dühönghetett, mivel a hálóba fejelt, de Rizzoli les miatt nem adta meg a gólt.

Maradt a 0-0-s döntetlen – ez volt a torna második gól nélküli meccse –, az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott két forduló után vezeti az F csoportot, és szerdán a kvartett első helyéért játszhat a szombaton eléggé haloványan futballozó portugál együttessel.

PORTUGÁLIA-AUSZTRIA 0-0

Párizs, Parc des Princes, 44 291 néző.

Jv.: Rizzoli (olasz)

Portugália: Rui Patricio – Vierinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro – Gomes (Éder, 83.), Moutinho, Carvalho, Quaresma (Mario, 71.) – Nani (Rafa Silva, 89.), Cristiano Ronaldo.

Ausztria: Almer – Klein, Hinteregger, Prödl, Fuchs – Harnik, Ilsanker (Wimmer, 85.), Alaba (Schöpf, 65.), Baumgartlinger, Arnautovic – Sabitzer (Hinterseer, 85.).

Az F csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izland 2 (2-2-es gólkülönbség), 3. Portugália 2 (1-1), 4. Ausztria 1.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.