Könnyű edzőmeccset játszottak Kínával az olimpián az amerikai kosarasok

Hosszú Katinka azt mondta a 400 m-es vegyes úszás döntője után, hogy – miközben világrekordot repesztett – úgy érezte, mintha edzésen lenne.

Hasonló feeling jellemezhette az amerikai férfi kosárlabdacsapatot is, amelyről fölényesen azt mondják: ugyan hol jön a Michael Jordant, Magic Johnsont, Larry Birdöt felvonultató Dream Teamhez! Lehet, hogy sehol sem jön; azért van néhány erénye... Irtózatosan gyors, ruganyos és pontos, az NBA-n kívüliek számára teljességgel ellenállhatatlan. Még úgy is, hogy Kobe Bryant, LeBron James, Steph Curry, Russell Westbrook vagy James Harden nem ment el Rióba.

Mutatványok zsákszámra. Paul George
Mutatványok zsákszámra. Paul George
Eric Gay / Reuters

A kínaiak ellen a Kevin Durant (25 pont), DeMarcus Cousins (17), Kyrie Irving (12), Carmelo Anthony (9), Klay Thompson (2) kvintett kezdett, majd beszállt mindenki: Paul George­ (15), Harrison Barnes, Jimmy Butler (8–8), Kyle Lowry (7), DeMar DeRozan (6), Draymond Green (3), és – hogy mégiscsak legyen egy Jordan – DeAndre Jordan (7).

A fiúk nem tűntek fakezűek­nek, sőt vidám dobóiskolát tartottak: ötvenhét pontos különbséggel múlták felül az ázsiaiakat (119:62). Időnként úgy festett a parkett, mint a Harlem Globetrotters hajdani virtuóza, a tavaly elhunyt Meadowlark Lemon fénykorában, bár a mostani művészek kissé egykedvűen szórták a kosarakat. Tényleg unalmas kissé: Mike Krzyzewski szakvezető irányításával az USA Team szériában a hatvankilencedik diadalát aratta, és nyolcvankét meccséből egyetlenegyet veszített el.

Nem úgy néz ki, hogy egyhamar elérkezik a második vereség ideje...

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.