Kocsis is érezte, hogy ez így nagyon kínos lesz

Akik arra számítottak, hogy két óra alatt legalább egyszer valamiféle halk moraj fölhangzik a Magyar Sport Házában, alaposan melléfogtak: a kézilabda-szövetség péntek délutáni közgyűlésén a béketábort meghazudtoló egységben választották elnökké Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját.
„Ne legyen már one man show!" – kérlelte a jelenlévőket a tömegtől mind izzadságszagúbb teremben Kocsis, aki kezdte kínosan érezni magát, amikor azt tapasztalta, a küldöttek még ahhoz sem veszik a bátorságot, hogy jelöltnek megszavazzák az elnöki posztra vele szemben bejelentkező Farkas Ágnest. A rossz emlékű szituációban a magát látszólag már-már szégyellő fő kommunikátor kifejezett javaslatára aztán mégiscsak voksoltak a kérdésről, ám a korábbi 206-szoros válogatott átlövő mindössze 23 igent kapott – a szükséges 67 helyett –, így még csak meg sem mérethette magát.
A Fidesz kommunikációs igazgatója a közgyűlésen
A Fidesz kommunikációs igazgatója a közgyűlésen
Szabó Miklós / Népszabadság

Kocsis tehát minden igyekezete dacára egyedül maradt, és a hat évtizeddel ezelőtti időket idéző egyhangú döntés nyomán lett elnök.

Igaz, megválasztását illetően kétsége sem lehetett senkinek azóta, hogy a poszttól hivatalosan családi okok miatt elköszönő elődje, Vetési Iván bejelentette: őt javasolja a tisztségre. A közösségi fórumok rendszeres szereplői rögtön arról kezdtek pusmogni, hogy „minden le van vajazva". A jelek szerint nem tévedtek nagyot, de a kérdés ettől még sokakat feszít: a partizánakcióba kezdő Farkas mellett vajon miért nem akadt olyan potenciális jelölt, aki mögé a „sportoló" politikusoktól gyomorrángást kapó, internetforradalmár ellentábor tagjai fölsorakoztak volna?

„Fortélyos félelem igazgat" – összegezte a történteket a sajtos masnik közt válogató, korosodó exjátékosok egyike, aki azért emlékeztetett arra is: a harmincnégy éves Kocsis nem teljesen idegen a sportágban. Bár az álláshalmozó fiatalember saját bevallása szerint gólt nem szokott dobni, s a közgyűlésen inkább vízipólókapus múltjával büszkélkedett, tudni kell róla, hogy egy ideig az FTC női kézilabda-szakosztályának elnökségi tagja volt (amúgy VIII. kerületi polgármesterként jelenleg is a IX. kerületi klub alelnöke).

Beszédét – amelyben kifejtette, hogy mostantól „Magyarország egyik legsikeresebb sportágának a szolgája" lesz – hosszas vastaps fogadta, miképpen az általa vezetett vezérkarba (szintén riválisok nélkül) választottak névsorát is. A két alelnöktől, az egyaránt sportági klasszis Pálinger Katalintól és Marosi Lászlótól Radulovics Bojanán át az állami tévét dirigáló Szabó László Zsoltig terjed a lista, s hogy az eldugott sarokban a fülbe súgott lényegről meg ne feledkezzünk: tiszteletbeli elnökként szakmázni ott lesz a háttérben a TF-rektorságot magának nemrégiben kijáró Mocsai Lajos is.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.