Kirúgták Rafa Benitezt a Real Madridtól, Zinedine Zidane az új edző

A patinás spanyol klub egy hétfő esti sajtótájékoztatón tett bejelentést a változásról. Rafa Benitez tizenegyedik edző, akinek Florentino Perez klubelnök idő előtt ajtót mutat.
Kirúgták Rafa Benitezt a Real Madridtól. A helyet a klub emblematikus egykori középpályása, a francia Zinedine Zidane veszi át – jelentette be a patinás spanyol klub egy hétfői esti sajtótájékoztatón. Benitez – aki 2005-ben a Liverpool edzőjeként minden idők egyik legizgalmasabb meccsén nyerte meg a Bajnokok Ligáját – a tizenegyedik edző, akinek Florentino Perez elnök ajtót mutat.

 

A Real Madrid jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, négy ponttal a városi rivális Atlétiico Madrid és két ponttal a Barcelona mögött. Benitezzel a királyi együttes 11-et nyert meg a 18 meccséből. Legutóbb 2:2-t játszottak a Valenciával – jegyzi meg a BBC –, Benitez pedig feltűnően feszültnek tűnt, amikor lecserélte Karim Benzemát. Hét hónapig volt a Real Madrid trénere, az El Cásicón a Barcelona 4:0-ra megverte az együttesét.

Ami Zidane-t illeti, ő eddig a Real Madrid B csapatát irányította. A francia válogatottal világ- és Európa-bajnok labdarúgó – aki 2002-ben nyert Bajnokok Ligáját – úgy nyilatkozott, aznap sem izgult annyira, mint ma, amikon játékosként szerződött a klubhoz. Először január 9-én, aDeportivo elleni meccsen ülhet le a kispadra, ami nem fog az újdonság erejével hatni, hiszendolgozott már másodedzőként az első csapatnál a tavaly menesztett Carlo Ancelotti idején.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.