galéria megtekintése

Kijutott az olimpiára a magyar vízilabdacsapat

2 komment

Hírösszefoglalónk

8-7-re legyőztük Németországot a Triesztben rendezett férfi vízilabda olimpiai selejtező negyeddöntőjében, ezzel bejutottunk az elődöntőbe.

Benedek Tibor Európa-bajnoki bronzérmes együttese a pénteki negyeddöntőben 8-7-re legyőzte a német csapatot, ezzel biztosította helyét a legjobb négy között, és a riói mezőnyben egyaránt.

Bedő Krisztián és Julian Real
Bedő Krisztián és Julian Real
Koszticsák Szilárd / MTI

Brazíliában a férfiak mellett a belgrádi Eb-n aranyérmes női válogatott is ott lesz az olimpián. A férfiaknál 12, a nőknél 8 csapat vesz részt az ötkarikás játékokon, a csoportok sorsolását vasárnap, a trieszti viadal döntőjét követően rendezik. A vízilabda az egyetlen csapatsportág, amelyben a magyarok képviseltetik magukat Rióban.

 

A magyar férfi vízilabda-válogatott még csütörtökön, a kvalifikációs torna ötödik fordulójában , 16–7-re legyőzte Szlovákiát, ezzel megnyerte a csoportját.

A németek elleni mérkőzést magabiztos magyar fölény jellemezte, de a végére rendkívül szorossá vált az eredmény.  A Nemzeti Sport Online tudósítása szerint a meccs első negyedében még sorra záporoztak a magyar gólok: rögtön az első percben gólt szereztünk, a másodikat a kilencedik percben lőttük be. Varga Dénes ötméterese a 12. percben talált be, és két perc sem kellett az újabb gólig.

Negyed órába telt, mire a német csapat elkezdte behozni a lemaradását, akkor viszont egyből két gólt is bekaptunk. Ezt kisvártatva  Varga Dénes két találattal torolta meg, és mire vége lett a harmadik negyedben, már 7-3-ra vezettünk.

Varga Dániel vs. Marin Restovic
Koszticsák Szilárd / MTI

A meccs utolsó negyedében viszont a németek nagyon összekapták magukat. Nosek, Real és Restovic segítségével hamar behozták a lemaradást, ráadásul emberelőnybe is kerültek a sorozatos magyar kiállítások miatt. Végül Bukowski szépített, így 8-7 lett a végeredmény.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.