Káté Gyula kikapott, többet nem indul olimpián

A 64 kilós súlycsoportban szereplő Káté Gyula kikapott a második, szombati mérkőzésén, így nem jutott be a legjobb nyolc közé a londoni olimpia férfi ökölvívótornáján.

Férfi 64 kg, a 8 közé jutásért: Vincenzo Mangiacapre (olasz)-Káté Gyula 20-14

A 30 éves kispesti öklöző az egyiptomi Mohamed Eszlam magabiztos legyőzésével jutott a nyolcaddöntőbe, s a keddi bemutatkozás után ezúttal jóval nehezebb feladat várt rá. A negyedik kiemelt, vb-harmadik olasz Vincenzo Mangiacapre volt az ellenfele, akit két éve, a moszkvai Európa-bajnokságon legyőzött, ezzel együtt a kezdés előtt a mérlegük döntetlen, azaz 1-1 volt. A helyi fogadóirodák mindegyike a riválist tartotta esélyesebbnek a továbbjutásra, az olasz sikere mindössze 3,6 font nyereményt ígért, míg Kátéé 19-et.

Bátran kezdett a kétszeres világbajnoki bronzérmes magyar, többször is eltalálta a 23 esztendős Mangiacaprét, a második percben azonban rászámoltak. A menet végén az olasz vezetett 6-3-ra. A folytatásban is támadott Káté, de riválisa is pontosan ütött, s övé lett a második három perc is (12-8). A záró menetben a magyar mindent egy lapra feltéve rohamozott, szándéka azonban nem vezetett eredményre, ezt a felvonást és a meccset is Mangiacapre nyerte.

"Pontosabb, magabiztosabb volt az ellenfél, Gyuszi csak küszködött" - mondta az MTI-nek szűkszavúan Káté klubedzője, Szántó Imre.

"Úgy döntöttem, több olimpián nem indulok" - közölte a 30 éves kispesti ökölvívó. Káté nyolc és négy éve a 32 között búcsúzott az ötkarikás boksztornán, most a legjobb 16 jelentette a végállomást. 

A magyar ökölvívók közül a 75 kg-os Harcsa Zoltán jelenleg a legjobb nyolc között jár, s hétfőn az éremért mérkőzik majd a brazil Florentino Falcaóval, Varga Miklós pedig kiesett a 60 kg-osok múlt vasárnapi első fordulójában.

Káté Gyula ütése elől hajlik el Vincenzo Mangiacapre. A pontozó bírók minden menetben az olaszt látták jobbnak
Hungary's Gyula Kate (R) fights against Italy's Vincenzo Mangiacapre in their Men's Light Welter (64kg) Round of 16 boxing match during the London 2012 Olympic Games August 4, 2012. REUTERS/Murad Sezer (BRITAIN - Tags: SPORT BOXING OLYMPICS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.