galéria megtekintése

Kapás Boglárka bronzérmes 800 gyorson

0 komment

NOL

Kapás Boglárka bronzérmet nyert a 800 méteres gyorsúszás döntőjében a riói olimpián. A számot világcsúccsal az amerikai Katie Ledecky nyerte, aki negyedik diadalát aratta ezen az olimpián. A szám 23 éves magyar Európa-bajnoka az egy nappal korábban úszott országos csúcsából (8:19.43) több mint három másodpercet faragva 8:16.37 perces idővel csapott célba.

Kovács Tamás / MTI

Kapás - aki hatalmas országos csúcsot úszott már az elődöntőben is - az első két hossz után még a nyolcadik helyen fordult, de aztán fokozatosan egyre feljebb kapaszkodott. Az utolsó száz méternek már harmadikként vágott neki, s szinte biztos volt, hogy közte és a brit Jazz Carlin között dől el a második hely sora. Az utolsó 50-re is a brit fordult rá előbb, és végül elképesztően szoros csatában picivel hamarabb csapott célba.

"Bár csak két tizedre volt az ezüst, de ez most egyáltalán nem érdekel, mert amiért jöttem, azt hazaviszem, és ez fantasztikus érzés. Szeretném megköszönni azoknak, akik ide juttattak, mert ezt nem én nyertem, hanem mi. Leginkább hálát érzek" - nyilatkozta örömkönnyek között az M4-nek Kapás Boglárka. Mint elmondta: az utóbbi időben mindenki maximálisan mellette állt, nagy profizmussal végezték a dolgukat, ő pedig teljes mértékben megbízik a stábban.

 

Ledecky 8:04.79-es világcsúccsal nyert, közel két másodperccel javította meg januárban elért korábbi rekordját (8:06.68). Ledecky így 200, 400 és 800 méteren is nyert gyorsúszásban, ez korábban kizárólag a szintén amerikai Debbie Meyernek sikerült az olimpiák történetében, ő 1968-ban Mexikóvárosban hajtotta végre ezt a bravúrt. A 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként is győztes, mindössze 19 éves Ledecky Amy Van Dyke (1996, Atlanta) és Missy Franklin (2012, London) után a harmadik amerikai úszónő, aki egy olimpián négy aranyérmet nyert.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.