galéria megtekintése

K und K: Kölnben a Kiellel

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 30. számában
jelent meg.

B. G.
Népszabadság

Ezúttal nem lózung, hanem maga a valóság: nem kaphatott könnyű ellenfelet a Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája május 31-én és június elsején tartandó négyes döntőjében. Németországban „hazai” csapattal találkozik elsőként a Veszprém.

A Final Four nyitó napi párosítását tegnap délben készítették el az európai szövetség bécsi központjában, s a bakonyiak a két évvel ezelőtti győztes Kiel együttesével találkoznak az elődöntőben. A másik ágon Barcelona–Flensburg mérkőzést rendeznek.

Fourban a veszprémi kézilabdacsapat
Fourban a veszprémi kézilabdacsapat
Kovács Tamás

Amint az köztudomású, Carlos Ortega különítménye története során először – a Paris Saint-Germain elleni kettős győzelemmel – jutott az elit kvartettbe. Tavaly a negyeddöntőben éppen a leendő német rivális állta útját a magyar bajnoknak: a Kiel odahaza 32:31-re, Veszprémben 29:28-ra győzött. S a világ talán legjobb csapatának tartott sztáralakulat szinte semmit nem gyengült az elmúlt évben.

 

Schleswig-Holstein tartomány fővárosának együttesében klasszisok sora kézilabdázik. Két svéd kapusuk, Sjöstrand és Palicka egyaránt extra képességekkel büszkélkedhet, s a mezőnyben szereplők kvalitásairól is csak felsőfokban lehet beszélni. A cseh Jicha, az izlandi Palmarsson és Sigurdsson, a dán Toft Hansen, a Veszprémet is megjárt szerb Vujin, valamint a német Zeitz, Klein és Sprenger egyaránt a legkiválóbbak közé tartozik a saját posztján, ahogyan a kissé zaklatott idegállapotú, ám annál eredményesebb izlandi szakvezető, Alfred Gislason is. A klubnak egyetlen komoly tudású távozója volt az előző évadban: a szerb Momir Ilics éppen a Bakonyba szerződött.

A Kiel öt fordulóval a zárás előtt a második helyen áll hazája bajnokságában, de csupán rosszabb gólkülönbségével szorul a BL-ben a Barcelona ellen elbúcsúzó Löwen mögé. A vetélytárs esélyeit növelheti, hogy – mivel a Final Four állandó helyszíne a húszezres kölni csarnok, a Lanxess Arena – félig-meddig hazai környezetben lép majd fel. Igaz, amennyiben a PSG elleni továbbjutást „kiordító” veszprémi drukkereknek csak a töredéke útra kel Németországba, e tekintetben is javulhat a helyzet.

Kisorsolták az idén először szintén „Fourral” záruló férfi EHF Kupa végjátékának párosítását is. A május 17–18-i berlini eseményen a Szeged a házigazda Füchse alakulatával mérkőzik, míg a román Constanta a francia Montpellier ellen kísérli meg kiharcolni a döntőbe jutást.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.