galéria megtekintése

Itt Pepe, ott Pep - Real–Bayern „kettős” rangadó a BL-elődöntőjében

0 komment


Hegyi Iván

„Hajrá, Pep, hajrá, Bayern!” – ezzel rukkolt ki pénteken a barcelonai Sport online-kiadása, miután a svájci Nyonban megtartott sorsoláson kiderült, hogy a Real Madrid a müncheni címvédővel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Hiába, Gerardo Martinónak és a „Barcának” már nem lehet szurkolni ebben a BL-évadban, ellentétben Guardiolával és német csapatával...

A felütés mindenesetre meghatározza a jövő heti Barcelona–Real Madrid spanyol Király Kupa-döntő hangulatát, bár a madridi „Fehér Ház” köreiben tegnap még az európai párosítással foglalkoztak.

Lius Figo kihúzta: Real-Bayern, és Atlético-Chelsea - Denis Balibouse / Reuters

 

Az ellenfélnek olyan nagyon nem örültek, az biztos. Mert bizony nem csekély szerencse kellett ahhoz, hogy a Real Madrid – a Bernabeu stadionban elért 3-0 ellenére – kiejtse a negyeddöntőből a második mérkőzésen (2-0) hallatlan fölényben futballozó, Pepét, Sergio Ramost és a többieket egyenesen pánikba ejtő másik német együttest, a Dortmundot, ráadásul a fehéreknek nem különösebben kedvező a mérlegük a Bayernnel szemben.

Eddig húsz nemzetközi kupamérkőzést vívott egymással a két csapat, a statisztika pedig ezt rögzíti a bajorok szempontjából: 11 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség. BEK-vagy BL-elődöntőben idáig hatszor találkoztak a riválisok,  s a továbbjutást tekintve a müncheniek 4-2-re vezetnek.

Az „FC Hollywoodot” legutóbb akkor múlta felül a legjobb négy között a Real Madrid, amikor mindmáig utoljára szerepelhetett a kontinens legtekintélyesebb tornájának döntőjében. Azóta tizenkét hosszú év telt el, és még a legelfogultabb „királyi” hívek sem állíthatják, hogy a mostani a legjobb alkalom a szomorú széria megszakítására, hiszen alighanem minden idők legkiválóbb Bayern Münchenjét kellene megállítani.

Még a Real Madridhoz közel álló Marca című spanyol sportlap is azt írta, hogy „széles körben a bajor csapatot tartják favoritnak”, mert Guardiola együttese „a legjobban megkomponált és leginkább megállapodott” résztvevője a mezőnynek. A lap kiemelte: a katalán mester „még egy szinttel feljebb emelte” a Bayern amúgy is már-már tökéletes játékának nívóját.

A marcás sorok olvastán a királyi gárda híveinek déja vu érzésük támadhatott, hiszen korábban a Barcelona magasodott előttük, most meg ott van a „filmipari” Dream Team... Az esélyeket persze be kell váltani, de a kilátások kedvezőbbek Münchenből, mint a Bernabeu stadion környékéről.

Madridot nem mondhatunk, hiszen a másik ágon a BL mostani évadában veretlen Atletico egyáltalán nem sansztalan a Chelsea ellenében. A spanyol fővárosiak szép jubileumot ülhetnek, ha negyven év múltán újra finalisták lesznek a bajnokok tornáján, de vigyázniuk kell (ibériai megfogalmazásban) „a csúf győzelmek királyaival” szemben.

José Mourinhónak mi munkája van abban, hogy négyötöd részt brazil válogatott középpályás sorral efféle minősítéssel jellemzik csapatát... Habár a siker sosem lehet csúnya. Fogadni lehet rá: amennyiben a londoni együttes hódítaná el a trófeát, úgy a Stamford Bridge környékén gyönyörűnek tetszene minden.

Habár arra, hogy Chelsea-diadal esetén az „arisztokratikus kékek” rajongói szépnek látnák a világot, a brit bukmékerirodák nem adnak oddsot.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ

Április 22. és 30.: Atletico Madrid–Chelsea

Április 23. és 29.: Real Madrid–Bayern München

EURÓPA LIGA, ELŐDÖNTŐ

Április 24. és május 1.

Sevilla–Valencia

Benfica–Juventus

A negyeddöntő visszavágóin: Juventus–Lyon 2-1 (továbbjutott a Juventus 3-1-es összesítéssel), Sevilla–Porto 4-1 (Sevilla, 4-2), Benfica–Alkmaar 2-0 (Benfica, 3-0), Valencia–Basel 5-0-(Valencia, 5-3).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.