Interaktív Olimpia

Gyönyörű eredményeknek örülhettek a magyar szurkolók, akik a T-Home interaktív tévészolgáltatásának köszönhetően garantáltan nem maradtak le az olimpiai közvetítésekről. (X)

A T-Home az olimpia nyitógálájának hetén jelentette be, hogy az olimpia kezdetére az egész országban elérhetővé teszi Interaktív TV-szolgáltatását, amely digitális hang és képminőségével, széles, akár HD-minőségű csatornaválasztékával valamint interaktív funkcióival – többek között elektronikus műsorújság, felvétel, megállítás, gyerekzár, keresés, Videotéka és Archív TV funkcióival – még szórakoztatóbbá, élvezetesebbé teszi a tévénézést. Az Interaktív TV országos kiterjesztésével immár több mint négymillió háztartás számára vált elérhetővé a T-Home interaktív tévészolgáltatása.

Az olimpia időszakára kifejlesztett speciális tévés alkalmazások közül a London Interaktív funkció segítségével a nézők mindig naprakész adatokat találhattak az egyes sportágak eredményeiről, az olimpia programjáról, és a magyarok teljesítményéről. Ráadásul, a T-Home a tévé-előfizetői számára ingyenesen elérhetővé tette a közszolgálati csatornák HD és 3D adásait, így azok is a legjobb minőségben nézhették a közvetítéseket, akiknek ugyan volt megfelelő készülékük, de nem fizettek elő erre a csomagra.

A T-Mobile speciális olimpiai roaming-kedvezménnyel könnyítette a kapcsolattartást az ötkarikás játékok helyszínére látogató mobil előfizetőknek, de a legérdekesebb egy különleges közösségi alkalmazás volt: a Telekom, Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója Arany Fokozatú Főtámogatóként speciális közösségi alkalmazást alakított ki, amelyhez minden, olimpikonjaink sikeréért szorító sportrajongó csatlakozhatott. A T-Home által létrehozott www.igazirajongok.hu oldalon keresztül bárki – Facebook fiókkal történő belépést követően – virtuális szívdobbanás elküldésével biztathatta az olimpián részt vevő sportolókat.

A szívdobbanást az olimpikonok is érzékelték: a T-Home ugyanis a versenyekre  való utazás előtt különleges készülékeket, úgynevezett „Rajongó Szíveket” adott át az olimpikonoknak. Ezek a szívdobbanások elküldésével megdobbantak és felvillantak, így olimpikonjaink mindig tudták, ha egy-egy szurkoló rájuk gondolt.

Közel 28 ezer szurkolói szívdobbanást küldtek az „igazi rajongók” a magyar olimpiai csapat tagjainak a www.igazirajongok.hu oldalon keresztül. A július 23-án elindult internetes felületen legtöbben az első versenynapon, július 27-én fejezték ki rajongásukat a magyar csapatnak: csak ezen a napon másfél ezren üzentek legjobb sportolóinknak. A legaktívabbak a nők: a szurkolói üzenetek 70 százalékát ők posztolták az oldalra.

A budapesti városligeti Telekom Olimpiai Szurkolói Klubban, valamint a főváros egyik legforgalmasabb helyén, az Erzsébet téren felállított interaktív üzenő falakon bárki megtekinthette a sportolóknak küldött üzeneteket. 

(Cikkünk a T-Home szakmai támogatásával készült.)

 

Több ezren szurkoltak a magyar csapatnak Telekom Olimpiai Szurkolói Klubban
Több ezren szurkoltak a Magyar csapatnak Telekom Olimpiai Szurkolói Klubban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.