Hosszú Katinka történelmet írt

Hosszú Katinka világcsúccsal nyerte meg a 400 méteres vegyes úszást a berlini rövid pályás úszó világkupán. Hosszú mögött Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn ért célba másodikként és harmadikként.

A barcelonai vizes-vb-n két aranyat és egy bronzot begyűjtő Hosszú Katinka Berlin előtt Eindhovenben két nap alatt négy világrekordot  ért el 100 és 200 vegyesen. A német fővárosban tovább remekelt: délelőtt a 100 vegyes előfutamában ért el új rekordot. A délutáni programban 400 vegyesen 4:20.85 perces világcsúccsal nyert, majdnem kilenc másodperccel megelőzve a második Jakabos Zsuzsannát és a harmadik helyen végző Verrasztó Evelynt.

Hosszú ezzel történelmet írt: az úszósport történetében ő az első versenyző, aki rövid pályán mindhárom vegyesúszó szám világrekordját egy időben tartja - írja a NSO.hu.

Hosszú megnyerte a 200 méteres pillangót is (2:03.36), itt Jakabos az ötödik lett.

Hosszú Katinka Barcelonában
Hungary's Katinka Hosszu waves after winning the women's 400m individual medley final during the World Swimming Championships at the Sant Jordi arena in Barcelona August 4, 2013. REUTERS/Gustau Nacarino (SPAIN - Tags: SPORT SWIMMING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.