Hosszú Katinkának mától van öltözője

Hosszú Katinkának a mai naptól saját kabinja van a Komjádi uszodában – tudta meg a Népszabadság. Az ötszörös világbajnok magyar úszónő éppen egy hete rohant ki sajtótájékoztatón a magyar úszók támogatásának hiányosságai miatt a szövetség ellen, többek között azt kifogásolva, hogy a medence szélénél kellett átöltözzön.

December 29-étől saját öltöző várja Hosszú Katinkát az edzések helyszínéül szolgáló Komjádi uszodában. Lapunk információi szerint a létesítményt fenntartó Nemzeti Sportközpontokat Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kereste meg, hogy tájékoztatást kérjen: hogyan fordulhatott elő az, hogy a világbajnok úszónőnek átöltözni sem volt kulturált lehetősége. Gyárfás azt kérte az NSK-tól, hogy legalább a szövetség költségére biztosítsanak megfelelő körülményeket.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka
Veres Viktor / Népszabadság

Az NSK tájékoztatása szerint a Császár-Komjádi uszodában augusztusban felújítási munkálatok kezdődtek, amelyek érintették az 50 méteres medencét és az öltözőket is. A rekonstrukció azonban december 11-én véget ért, így Hosszú Katinka kedden átveheti saját öltözőjének kulcsát az uszoda pénztárában.

Amint arról beszámoltunk, múlt hét kedden Hosszú Katinka sajtótájékoztatón fakadt ki a magyar úszósport eredményeihez szerinte méltatlan felkészülési körülmények miatt. Akkor azt mondta: a szövetség világszínvonalú eredményeket vár el, de ehhez nincs meg a világszínvonalú háttér.

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.