Hosszú Katinka összetépte a szerződését

Nem hallgat el Hosszú Katinka, aki ma összetépte 12 millió forintos támogatói szerződését, mondván, nem a bankszámláját akarja hizlalni, hanem megfelelő feltételeket akar a felkészüléshez. Inkább magányosan készül a vébére, ahol magyar színekben indul – jelentette be.
Összetépte 12 millió forintos támogatói szerződését mai sajtótájékoztatóján Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó, mondván, az maradjon a szövetségnél, és biztosítsák belőle a megfelelő feltételeket, amiket három éve ígérnek neki is, de semmi nem történt.
Hosszú Katinka elégedetlen az úszó szövetséggel
Veres Viktor / Népszabadság

– Felnyílt a szemem, a rendszer nem működik, ha ilyen egyszerű fejlesztéseket sem kapunk meg, akkor hogyan leszünk jobbak? – jelentette ki Hosszú Katinka, akinek ugyan többen azt tanácsolták, hogy most már inkább hallgasson, és ne feszítse tovább a húrt, de ő ismét kiállt a nyilvánosság elé, hogy jelezze, a szövetség illetékesei és ő elbeszélnek egymás mellett. Példaként hozta fel, hogy mozgáselemző szoftvert kért, és videokamerát kapott, noha nem az úszásait szeretné visszanézni, hanem a fejlődése érdekében tanulni azokból.

A 26 éves élsportoló – mint az a sajtótájékoztatón elhangzott – azt is nehezményezi, hogy a 12 millió forintos támogatói szerződését a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) feltételekhez köti, noha ő már épp eleget letett az asztalra. A feltétel egyébként az volt az összetépett szerződéstervezetben, hogy Hosszú Katinka vegyen részt a 2017-es budapesti világbajnokság promóciójában, és legyen a világverseny arca. Ő viszont azt mondja, nem a bankszámláját akarja hizlalni, hanem azt szeretné elérni, hogy az úszók megfelelő körülmények között készülhessenek.

Ezért összetépte a szerződését
Veres Viktor / Népszabadság

Hozzátette: "A legutóbbi sajtótájékoztatómat követően én és a legsikeresebb úszóink mind kaptunk egy szerződésajánlatot egy jelentős összegről. Hogyan hibáztathatnám őket, hogy az esetlegesen elérhető változások helyett a biztos 2 és 12 millió forint közötti összeget választották?"

Kiderült az is, az úszó magyar színekben indul, fel sem merült benne, hogy ne így tegyen, de a versenyekre a szövetség támogatása nélkül férjével, Shane Tusuppal fog felkészülni.

A hvg.hu megkereste Gyárfás Tamást, az úszószövetség elnökét telefonon, aki elmondta, hogy nem tudja elképzelni, pontosan mit takar a külön felkészülés, a versenyző eddig is oda ment, és úgy készült, ahogyan akart. De hogyan lehet külön készülni például egy váltóra? – tette fel a kérdést a szövetségi elnök, aki a hamarosan elkészülő Tüskecsarnokban tudja elképzelni, hogy a helyiségigényeket kielégítsék, a Komjádi ehhez szűkös. Az úszóelnök a hvg-nek azt is elmondta, hogy „nem biztos, hogy jó üzenet a fiataloknak az, amit az úszónő a mostani különállásával közvetít feléjük. Hosszú Katinka a világ fölé nőtt a teljesítményével, de ezt a fajta elkülönülést nem értem" – mondta.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.