Hidegzuhany a diadalmenet után - Bácsi Péter elveszítette a bronzmeccset

A magyar birkozó 5-2-re veszítette el a mérkőzést az iráni Saeid Abdevali ellen kötöttfogásban 75 kilogrammosok között.

Bácsit – aki az elődöntőig minden riválisan átgázolva küzdött – a bronzmeccsen hidegzuhany várta, junior és felnőtt világbajnok ellenfelének ugyanis másodperecek alatt sikerült kitolnia a szőnyegről. Bácsi próbálkozott csípődobással, ám a bíró szerint már kint volt, így riválisa kapott két pontot, a magyar videókérés után pedig még egyet, mert az ellenőrök úgy látták, hogy a magyar birkózó menekül. Ezzel Abdevali 3-0-ra vezetett. Bácsi ezután még szépített, egy gyönyörű dobással zárkózott fel 3-2-re, de utána, már a második három percben az iráninak sikerült még egyszer intést kiharcolnia, majd kitolnia a szőnyegről, ráadásul később passzivitás miatt még egy ponttal meg is büntették a magyar birkózót, aki így 5-2-re elveszítette a mérkőzést és a bronzérmet, ötödik lett.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Az ellenfeleit addig látványos technikai fölénnyel legyőző Bácsi az elődöntőben torpant meg, ahol egy csalódást keltő mérkőzésen 1-0-ra maradt alul a kifejezetten az ellenfél megintésére utazó dán riválissal, Mark Overgaard Madsennel szemben, Passzivitás miatt Bácsit háromszor is megintették, és bár kétszer is térdelő helyzetbe kényszerült, Madsen egyszer sem tudta felfordítani – igaz, Bácsi sem a dánt az egyetlen alkalommal, amikor lehetősége lett volna.

Az összeomlás azért is meglepő, mert Bácsi, a Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnoka a korábbi ellenfeleit nagyon megverte, a kolumbiai Carlos Andres Munoz Jaramillót és a bolgár Daniel Alekszandrovot technikai tussal egyaránt 8-0-ra, a negyeddöntőben pedig az azeri Elvin Murszalijevet 5-0-ra.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az Abdevalitól elszenvedett vereség után Bácsi láthatóan elkeseredve, feldúltan viharzott be az öltözőbe, meg sem állt az újságírók ellőtt. Az M4 Sportnak az edzőjét, Sike Andrást sikerült megszólaltatnia, aki némiképp tanácstalanul úgy nyilatkozott, Bácsi egyszerűen nem tudott megállni az agilis, gyorsan mozgó iráni előtt, aki egyre csak tolta kifelé a szőnyegről. Elmondása szerint  Sike azzal küldte fel a szőnyegre a magyar birkózót, hogy csináljon válldobást, és ha ez nem sikerül, akkor érje el, hogy Abdevalinak térdre kelljen kényszerülnie, ami után Bácsi az erősségére, a felfordításra építhetett volna. 

 

 

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.