Hatalmas káosz jöhet az olimpián

Közlekedési nehézségektől kell tartani a Rio de Janeiróban rendezett olimpiai játékok helyszínén, mivel elképzelhető, hogy nem készül el időben az olimpiai parkba tervezett metróvonal.

Az O Globo című brazil lap vasárnap az interneten közölt egy olyan levelet, amelyet nem a nyilvánosságnak szánt  Eduardo Paes polgármester. A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak címzett levélben Paes arról számol be, „nagy a kockázata” annak, hogy a városi 4-es metró 16 kilométeres szakasza nem lesz készen a seregszemle augusztus 5-én esedékes kezdetéig.

Ez igencsak kellemetlenül érintené a játékokra érkezőket, hiszen a tervek szerint ezen a vonalon naponta 300 ezer ember közlekedne a centrum és az ötkarikás központnak otthont adó Barra városrész között. Az építkezés költségvetése az eredetileg megállapított 8,5 milliárdról 10,3 milliárd realra (713 milliárd forintra) is emelkedhet.

Paes azt javasolta, hogy a jövő héten tartsanak válságülést a NOB képviselőivel, megoldásként a buszokra való átállást vetette fel. A munkálatok késlekedésének hátterében pénzügyi nehézségek állnak. A 6,5 milliós metropolisz belvárosából a gyakori dugók miatt jelenleg csaknem két óra alatt lehet kijutni az olimpiai parkba. Ez a 4-es metróval 34 percre rövidülne.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.