galéria megtekintése

Hat gól az utóbbi évek egyik legjobb magyar bajnoki meccsén

2 komment


Bodnár Zalán

Fordulatos találkozót hozott az FTC és az Újpest derbije, az FTC vezetett, de aztán 1-3 után a döntetlennek is örülnie kellett. Az utóbbi évek legjobb magyar bajnoki meccseinek egyikén 3-3-as végeredmény született.


Az FTC Üllői úti stadionjában minden van, ami manapság Európa futballarénának nevezett szórakoztatóipari centrumaiban kötelező: kiváló hangtechnika, pólóágyú, lufieső, ajándékcsomag-sorsolás, sasröptetés, fotózkodási lehetőség a kabalaállattal – csak éppen szurkolás nincs...... Mert a 11 ezer hazai néző a meccs nagy részében csak ült csöndben a székén, és ha a néhány száz újpesti vendég nem csinált volna hangulatot, akkor az ősi derbi, a 273. Fradi-Újpest olyan steril lett volna, mint a frissen bontott kórházi gumikesztyű.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az első félidő sem villanyozta fel különösebben a ferencvárosi szurkolókat, hiszen a szünetre a lilák mehettek vezetéssel. Pedig sokkal jobban kezdett Thomas Doll csapata, Lovrencsics Gergőnek az ötödik percben már nagy helyzete akadt (17 méterről lőtt kevéssel mellé), a 11. percben pedig a vezető gól is összejött: a 16-oson belülre zavartalanul betörő Marco Djuricin ugyanis az ötös sarkáról a hosszú, bal alsó sarokba lőtt (1-0). Két perccel később a gólszerző csaknem duplázott, ám Christian Ramírez bal oldali beadása után hiába volt jó helyzetben, szögletre tudtak előle menteni.

 

A Fradi irányította a meccset, ám a 20. percben váratlanul kiegyenlített az Újpest: Souleymane Diarra csinált egy finom bokacselt a 16-os előtt, majd laposan, erősen és pontosan lőtt – a bal alsó sarokba. Dibusz Dénes már hiába nyújtózkodott (1-1).

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A vendégek időszaka volt ez: a 23. percben Diarra megint tüzelt (ezúttal középre ment a labda és Dibusz védett), újabb két perccel később pedig Cseke Benjámin 12 méterről a bal kapufát találta el.

Ami azonban ekkor kimaradt, a 38. percben már nem: Mohl Dávid bal oldali beadását középről, az ötösről a bal alsóba fejelte Balogh Balázs (1-2).

És ha szerzett gólt hét perccel a szünet előtt Balogh, betalált hét perccel a félidő után is: az 52. percben egy kezezésért megítélt büntetőt magabiztosan vágott a jobb vetődő Dibusz mellett a bal felső sarokba (1-3).

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Kétgólos előnye birtokában sem dőlhetett hátra a lila-fehér együttes, mert a 60. percben szépített az FTC: Leandro csavart be 20 méterről egy szabadrúgást a bal felső sarokba, Balajcza Szabolcs csak beleérni tudott a mesterien helyezett labdába (2-3).

És a 65. percben már ott is volt az egyenlítés! Miközben még büntetőt reklamált a közönség, Djuricin az alapvonal mellől középre lőtte a labdát, ami megpattant Pávkovics Bencén és Balajcza kapujába jutott (3-3).

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A gólok után aztán a sárga lapok repkedtek: Kassai Viktor rövid időn belül Djuricinnek, Diarrának, Pávkovicsnak és Leandónak is felmutatott egyet-egyet – vagyis a gólszerzők közül csak Baloghnak nem...

A 89. percben úgy tűnt, hogy slusszpoén is lesz, mert Djuricin hét méterről a kapu lőtt. Ám az igazi slusszpoén az lett, hogy lökés miatt Kassai nem adta meg a gólt. Maradt a 3-3, amely igazából egyik csapatnak sem rossz. Főleg a futballrajongóknak nem, hiszen a fővárosi derbi úgy nézett ki, mint egy igazi futballmeccs.

Labdarúgó NB I, 11. forduló

FTC-Újpest 3-3 (1-2)
Gól: Djuricin (11.), Leandro (60.), Pávkovics (65. – öngól), illetve Diarra (20.), Balogh B. (38., 52.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.