Harcsa beverekedte magát a negyeddöntőbe

Harcsa Zoltán bejutott a negyeddöntőbe a londoni olimpia férfi ökölvívótornájának 75 kg-os súlycsoportjában, miután csütörtökön fölényes pontozással legyőzte a namíbiai Mujandje Kasutót.

Szántó Imre 19 éves tanítványa szombaton, londoni első meccsén még kicsit idegesen kezdett, s az első menet után még hátrányban volt, ezúttal azonban már a nyitó három perc után vezetett. A második szakasz kétpontos Harcsa-előnnyel indult, s az egyre magabiztosabb magyar a következő szünetig további hármat tett ehhez hozzá. A meccs ezzel tulajdonképpen el is dőlt. Az utolsó, sok ütést hozó szakaszban Harcsa uralta a ringet, s végül 16-7-es győzelmet aratott.

Harcsa Zoltán bejutott a negyeddöntőbe
Namibia's Mujandae Kasuto fights against Hungary's Zoltan Harcsa (R) in their Men's Middle (75kg) Round of 16 boxing match during the London 2012 Olympic Games August 2, 2012. REUTERS/Murad Sezer (BRITAIN - Tags: SPORT BOXING OLYMPICS)

Az ifjúsági olimpiai bronzérmes magyar középsúlyú a brazil Florentino Falcao ellen lép majd ringbe a negyeddöntőben, hétfőn közép-európai idő szerint 22:45 órától, s ha nyer, már biztosan érmes a XXX. nyári játékokon.

A háromfős magyar bokszcsapatból Káté Gyula (64 kg) megnyerte első meccsét, s legközelebb szombaton lép a kötelek közé az olasz Vincenzo Mangiacapre elleni nyolcaddöntőben. Varga Miklós (60 kg) ezzel szemben vasárnapi nyitótalálkozóján kikapott litván riválisától, és befejezte szereplését.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.