Hamilton sikere az esti futamon

A címvédő Lewis Hamilton (McLaren) győzött a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíján. Az esti futamon Timo Glock végzett a második, Fernando Alonso pedig a harmadik helyen.

A világbajnoki címvédő Hamilton, aki idei második, pályafutása 11. futamát nyerte meg, rajt-cél győzelmet aratott a villanyfényes szingapúri száguldáson.

A pontversenyben éllovas brit Jenson Button (Brawn GP) az ötödik lett, csapattársa, az összetettben második brazil Rubens Barrichello a hatodik helyen végzett a 61 körös viadalon.

Gond nélkül lezajlott a start: Hamilton megtartotta vezető pozícióját, míg a német Nico Rosberg (Williams) megelőzte honfitársát, Sebastian Vettelt (Red Bull), s így felzárkózott a brit mögé.

Vettel a 17. körben kereket cserélt és benzint vételezett, majd egy körrel később Rosberg is a boxutcában járt. Utóbbi azonban a  kihajtásnál átlépte a záróvonalat, ezért áthajtásos büntetést kapott.

Hamilton a 20. körben tankolt először.

A 21. körben a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) és honfitársa, Adrian Sutil (Force India) összeütközött, a szétrepülő alkatrészek miatt beküldték a biztonsági autót, amely a 24. körben távozott.

Féltávnál továbbra is a vb-címvédő vezetett, de nyomában  szorosan ott volt Vettel és Glock.

Vettel 23 körrel a zárás előtt tankolt és - ideiglenesen - a 7. helyre jött vissza. Az autójáról azonban a kihajtásnál leszakadt egy  alkatrész. Ráadásul túlságosan gyorsan jött ki a boxutcából, ezért áthajtásos büntetést kapott, s ezzel végleg elszálltak győzelmi reményei. Ekkor az első helyen Hamilton, a másodikon Glock, a harmadikon pedig Alonso száguldott.

Hamilton 15 körrel a zárás előtt tankolt másodszor és Glock elé tét vissza. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a verseny, mert a sorrend az élen a hajrában már nem változott.

Hamilton rajt cél győzelmet aratott
McLaren Formula One driver Lewis Hamilton of Britain celebrates his win after the Singapore F1 Grand Prix at the Marina Bay street circuit September 27, 2009. REUTERS/Vivek Prakash (SINGAPORE SPORT MOTOR RACING)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.