Gyárfás: Legjobb volna, ha a konfliktust „családon” belül tudnánk rendezni

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda délelőttre megbeszélésre hívta volna Hosszú Katinkát, a világklasszis úszónőt, valamint Gyárfás Tamást, a MÚSZ elnökét és Kiss László szövetségi kapitányt. A találkozó azonban elmaradt, mert a MOB-elöljáró hiába kereste telefonon Hosszút, a versenyző nem jelentkezett.

Délután aztán csöngött a megoldásra törekvő Borkai telefonja; a vonal másik végén Hosszú Katinka volt. A sportvezető és a medencék bajnoka abban állapodott meg, hogy a jövő hét elején egyeztet, mert Hosszú ma Nizzába, a nemzetközi viadalra utazik.

Gyárfás lapunknak kijelentette: – Nagyra értékelem mind a MOB elnökének, mind Szabó Tündének, a sportügyekért felelős államtitkár asszonynak az erőfeszítéseit a nyugodt olimpiai előkészületek érdeké­ben. Ám a legjobb az volna, ha a konfliktust a családon, azaz a szövetségen belül tudnánk rendezni.

– Pontosan mit kellene rendezni? – vetettük közbe.

– Azt nem tudjuk, de a békéért bármire készek vagyunk.

Gyárfás akkor még nem tudta, hogy Hosszú a következő szövegű értesítést küldi a szövetségnek: „Ezúton szeretném jelezni, hogy a január 31-i Best Athletes of the Year díjátadó ünnepségen én nem tudok részt venni, azonban képviseletemben valaki részt vesz a gálán.”

Hol itt a béke?

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.