Guardiola visszatér Barcelonába, nehéz meccsek várják - Így sorsoltak a BL-ben

Egy csoportba került a labdarúgó BL-ben a katalán csapat, a Celtic, a Manchester City és a Mönchengladbach. Pep Guardiola nagymester „vendég” lesz a Nou Camp stadionban.

Nem kétséges, a C csoport a legerősebb a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolc négyese közül. Pep Guardiola, a Manchester City új edzője egy találkozóra visszatér Barcelonába, de ez csak érdekesség. Nehézség viszont, hogy ott van a kvartettben a Mönchengladbach, valamint a Celtic is. Hasonló csoport, amelyben két korábbi győztes (Barca, Celtic), továbbá egy döntős (Gladbach) sorakozik, csak egy van: a D jelzésű négyesben a serleget már elhódító Bayern München és Eindhoven, a többször is finalista Atletico Madrid, valamint a szintén régebbi nyertes Ajaxot fölényesen kiejtő Rosztov kapott helyet. (A csoportmérkőzések első fordulóját szeptember ­13-án és 14-én, a záró kört december 6-án és 7-én rendezik.) 

Cristiano Ronaldo: BL-győzelem, Eb-aranyérem, az évad legjobbja cím
Cristiano Ronaldo: BL-győzelem, Eb-aranyérem, az évad legjobbja cím
Eric Gaillard / Reuters

Kiegyensúlyozott kvartettnek tetszik a Benficáé, a Besiktasé, a Dinamo Kijevé és a Napolié, miként a moszkvai CSZKA-é, a Leverkusené, a Monacóé, a Tottenhamé. Nagy kérdés, mire megy az első számú európai klubtorna angol újonca, a Leicester, amely eddig háromszor szerepelt kontinentális vetélkedőn (1961: KEK, 1997 és 2000: UEFA Kupa), s mindháromszor már az első fordulóban elköszönt. A Tottenham sokkal rutinosabb szereplő a nemzetközi porondon, de nem a BEK-ben és a BL-ben, hiszen mindkettőben egyszer szerepelt eddig: az 1961/1962-es évadban (2-1-es és 1-3-as elődöntő a későbbi győztes Benficával), valamint a 2010/11-es kiírásban (0-1-es 0-4-es negyeddöntő a Real Madriddal).

A címvédő Real Madrid összekerült Cristiano Ronaldo eredeti klubjával, a lisszaboni Sportinggal. CR7 tegnap Monte-Carlóban, a párosítással egybekötött ceremónián megkapta az előző évad legjobbja címet az UEFA-tól.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.