Fergeteges francia finis

A 90. percig tartotta magát Albánia a házigazda ellen, de a végén a vendéglátók örülhettek.

Taktikai felállást váltott és az összeállításba is alaposan belenyúlt Di­dier Deschamps francia szövetségi kapitány a Románia elleni győzelem (2-1) után, az albánok elleni meccs­re: 4-3-3-ról 4-5-1-re váltott szerkezetben, és kikerült a kezdőcsapatból Pogba és Griezmann is, tehát a három legnagyobb hazai sztár közül kettő.

Fotó: Reuters

Giroud viszont ott volt a pályán Marseille-ben, a negyedik percben egy fejessel jelezte, hogy rá ezúttal is figyelni kell, ám a viharos kezdés után hamar leült a francia csapat. Az első félidőben alig-alig akadt helyzetecske, az utolsó passzokba mindig beleért egy albán védő lába, de egyébként sem volt túl nagy nyomás a balkáni ország vé­dőin. Sőt a szünet előtt többször is az albánok riogatták Lloris kapust, például Lenjani szöglet utáni berobbanásával vagy Memushaj 23 méteres szabadrúgásával.

Fotó: Reuters

A második félidő elején pedig a kapufát is eltalálta az Eb-újonc kiscsapat Memushaj révén. Ekkor már a pályán volt Pogba is, nem jegelhette tovább Deschamps, mert a közönség kósza füttyszóval kísérte az öltözőbe a hazai csapatot. Ám nem ő, hanem a 68. percben beálló Griezmann lett a hős, aki a 90. percben Rami jobb oldali beadását fejelte öt méterről a kapuba (1-0). A holtfáradt albánokat a lefújás előtti pillanatokban még Payet is mattolta: 14 méterről csavart a bal alsóba (2-0).

Fotó: Reuters

FRANCIAORSZÁG–ALBÁNIA 2-0 (0-0)

A csoport, Marseille, 67 ezer néző. Jv.: Collum (skót).

Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Coman (Griezmann, 68.), Kanté, Payet, Matuidi, Martial (Pogba, 46.) – Giroud (Gignac, 77.).

Fotó: Reuters

Albánia: Berisha – Hysaj, Ajeti (Veseli, 85.), Mavraj, Agolli – Lila (Roshi, 71.), Abrashi, Kukeli (T. Xhaka, 74.), Memushaj, Lenjani – Sadiku.

Gól: Griezmann (90.), Payet (94.).

Az A csoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Románia 1, 4. Albánia 0.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.