Francia? Rémes...

A halványan játszó házigazda az első helyen jutott a legjobb tizenhat közé, s vitte magával az elhárításban jeles svájci gárdát.

Egyhangúan alakult a francia–svájci randevú első szakasza, amennyiben a citált periódus Pogba támadó és Sommer kapus különmeccsére korlátozódott. A Juventus klasszisának kísérleteit kétszer blokkolta Sommer, hogy aztán a harmadik próbálkozásnál szépen „kinézze" a felső lécre Pogba príma bombáját. Egyebekben annyit jegyezhettünk fel, hogy korrekt tempóban unalmas futball zajlik, továbbá hogy – na ki? – Pogba nagy igyekezetében felmászik Embolo hátára.

A második félidőben annyit feltétlenül változott a kép, hogy Griez­mann is beszállt Sommer tesztelésébe; amúgy a franciák nyomtak becsülettel, a svájciak pedig igyekezetük jelentős részét az elhárításra koncentrálták. Az iksz persze egyik csapatnak sem volt rossz, ám a nézőnek picit több futball jólesett volna... Akadt azért még egy sistergős felső léc Payet alakításában, és ennyi.

A franciák az első helyen léptek tovább, s bizony, a svájciak így is ott vannak a 16 között...

FRANCIAORSZÁG–SVÁJC 0-0
A csoport, Lille, 49 000 néző.
Jv.: Skomina (szlovén)
Franciaország: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Sissoko, Coman (Payet, 63.), Cabaye, Griezmann (Matuidi, 77.), Pogba – Gignac.
Svájc: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez – Shaqiri (Gelson Fernandes, 79.), Behrami, Dzemaili, Xhaka, Mehmedi (Lang, 86.) – Embolo (Seferovic, 74.).

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.