Forma-1: csapatostul tiltakoznak

Nincs nyugalom a Forma–1-ben: alig négy nappal az új "győzelmi szabály" kihirdetése után annak eltörlését kéri a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a csapatokat tömörítő szervezet (FOTA). A kedden bejelentett határozat alapján az a pilóta nyerné a világbajnoki címet, aki - a "pontos" paragrafussal szemben - az adott évadban a legtöbb futamgyőzelmet aratja.

 

A FOTA álláspontja az, hogy az amúgy hatalmas vitát kiváltó új regulát túl későn hozták meg az illetékesek, hiszen a 2009-es küzdelemsorozat jövő vasárnap - a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal - kezdődik.

Az ominózus FIA-tanácskozáson egyébként - az azonos számú futamelsőségek rangsorolása érdekében - nem törölték el a régi szisztémát: az első hely tíz, a második nyolc, a harmadik hat, a negyedik öt, az ötödik négy, a hatodik három, a hetedik kettő, a nyolcadik pozíció pedig egy pontot ér majd.

– Ha a Forma-1-es csapatok most bármilyen ok miatt nem értenek egyet az új rendszerrel, akkor a szabály bevezetését 2010-re halasztanánk – reagált az FIA péntek esti közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.