galéria megtekintése

Főhercegek parkja

0 komment


Hegyi Iván

Azt írta a Daily Telegraph, hogy „megállíthatatlan a PSG". Az angol lap nyilván azért fújt riadót, mert egy hét múlva a Hercegek Parkja főhercegei fogadják a Chelsea labdarúgóit a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Parc des Princes-ben minden bizonnyal telt ház lesz, de ez nem újság, hiszen a Paris Saint-Germain átlag nézőszáma 46 319, és stadionjába legfeljebb 47 929 szurkoló fér be. Vasárnap késő este – lapzárta után – 63 235 drukker előtt lépett pályára az együttes Marseille-ben, ahol júniusban, az Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak is jelenése lesz. A PSG – a huszonegyedik bajnoki gólját jegyző Ibrahimovic, valamint a kilencedszer eredményes Di Maria megmozdulásával – 2-1-re nyert, s ezzel tovább javította saját veretlenségi rekordját a Ligue 1-ben.

Ibrahimovic társai, a PSG pedig riválisai fölött
Ibrahimovic társai, a PSG pedig riválisai fölött
Jean Paul Pelissier / Reuters

A csúcs most már 34 mérkőzés, míg az előző rekorder, az 1994-ben és 1995-ben legyőzhetetlen ­Nantes 32 bajnoki meccset tudott le vereség nélkül. Annak a Nantes-nak Karembeu, Makelele, Ferri, Pedros, N'Doram, Loko volt a gerince, úgyhogy a PSG előnyben van Jules Verne városának húsz évvel korábbi együttesével szemben, mert a legutóbb a Trapp – Aurier, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Rabiot (Stambouli, 90.), Thiago Motta, Matuidi (Marquinhos, 82.) – Lucas Moura (Cavani, 69.), Ibrahimovic, Di Maria összetételű együttesnek több a világsztárja, mint amennyi annak idején a kanárisárga mezes csapatnak volt. Nem mellesleg: az idő tájt (1993 augusztusa és 1994 áprilisa között) a PSG harminchét meccses veretlenségi rekordot produkált, ám abban mindenféle találkozó benne volt.

 

A francia bajnokságban legutóbb 2015. március 15-én – tehát még az előző évadban – vesztett a gárda: Bordeaux-ban kapott ki 3-2-re. A Ligue 1 mostani küzdelmeiben 22 győzelem és 3 döntetlen a mérlege, már amennyiben küzdelemnek lehet nevezni, hogy a listavezető PSG-nek 69, míg a második helyezett Monacónak 45 pontja van. (A harmadik és negyedik helyezett Nice-szel és St. Etienne-nel szemben már 30 pont a differencia.) A fölényre jellemző: idegenben 26-4 a párizsi gólkülönbség. Kevin Trapp, a csapat német kapusa akár pasziánszozhatna is a háló előtt...

Bár sosem tudni, mit rejt a jövő. A PSG például szerdán francia kupameccsen fogadja a Lyont, aztán szombaton a Lille-lel vív bajnoki mérkőzést a Parc des Princes-ben, hogy a jövő héten ugyanoda várja londoni vendégeit.

A program sűrű.

A francia bajnokság minden mutatójában viszont nagy a hézag a párizsi prominens és a többiek között...

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.