galéria megtekintése

Fájdalmas pont

0 komment


Őri B. Péter

Nagy kár a még tavaly szeptemberben elvesztett pontért! A Veszprém férficsapata a kézilabda Bajnokok Ligája első csoportmeccsén idegenben csak döntetlent (27:27) ért el a Wisla Plock ellen, s egy pont hiányzott ahhoz, hogy a bakonyi együttes megszerezze az első helyet. A BL előző esztendei második helyezettje otthonában mind a hét ellenfelét legyőzte, Párizsban és Kielben pedig nem szégyen kikapni.

Mirko Alilovic (zöldben), a Veszprém kapusa fantasztikusan védett a lengyelek ellen
Mirko Alilovic (zöldben), a Veszprém kapusa fantasztikusan védett a lengyelek ellen
Kovács Tamás / MTI

A veszprémiek szombaton az utolsó fordulóban, otthonukban „bosszút álltak" a ­lengyelországi döntetlenért: ha nem is könnyen, de 27:25-re legyőzték a ­Wisla ­Plockot. A hazaiaknál négy góllal a harmadik legeredményesebb játékos Lékai Máté volt, nagy szó ez a külföldiektől hemzsegő veszprémieknél. Az irányító az utóbbi időben nem fért be a csapatba, ezért az Eb-n szereplő keretbe sem válogatták be, most azonban megmutatta, nem felejtett el kézilabdázni, sőt...

 

A BL szervezői nem hívei az egyenlő esélyeknek, ugyanis egy-egy csoporton belül nem azonos napon rendezik a mérkőzéseket. Éppen emiatt a veszprémiek vasárnap estig izgulhattak, hogy a tabella élén maradnak-e. Nem maradtak: a PSG Párizsban nyert a Flensburg együttese ellen, így a francia csapat lett az első, és került egyből a negyeddöntőbe. A magyar együttes pedig a nyolc közé jutásért a sokkal gyengébb C/D ág egyik helyosztójának győztesével, a Zaporizzsja együttesével játszik.

A B csoportban a szegediek – az esélyegyenlőtlenségnek köszönhe­tően – tudták, hogy idegenbeli ellenfelük, a Kielce az eredménytől függetlenül a második lesz. A Tisza-parti csapatnak azonban nem volt mindegy, hogy a negyedik vagy az ötödik helyet szerzi-e meg. Bár a magyar alakulat jól játszott, a lengyelek – akiknek a kispadján az a Talant Dujsebajev ült, aki a januári Európa-bajnokságon kudarcot vallott a magyar válogatottal – sem asszisztáltak a meccshez, s hihetetlen izgalmak után – nagy hátrányt ledolgozva – az utolsó pillanatban szerzett góllal 27:26-ra nyertek. Így a Szeged csak az ötödik lett, a folytatásban a Kiel csapata következik.

Záróra és folytatás

Férfiak. 14. forduló, A csoport: PSG–Flensburg 35:32, Kiel–Zágráb 31:29, Celje–Besiktas 43:29. A végeredmény: 1. PSG 24 pont, 2. Veszprém 23, 3. Flensburg 20, 4. Kiel 17, 5. Zágráb 11, 6. Wisla Plock 8, 7. Celje 7, 8. Besiktas 2.

B csoport: Barcelona–Löwen 26:20, Szkopje–Montpellier 34:26, Kolding–Kristianstad 21:30. A végeredmény: 1. Barcelona 23, 2. Kielce 21, 3. Szkopje 18, 4. Löwen 17, 5. Szeged 15, 6. Montpellier 7, 7. Kristianstad 7, 8. Kolding 4.

A csoportelsők a negyeddöntőbe jutottak, a 2–6. helyezettek a kö­vetkező párosításban játszanak  a nyolc közé kerülésért: Zaporizzsja (a C/D ág egyik továbbjutója)–Veszprém, Breszt (a C/D ág másik továbbjutója)–Kielce, Montpellier–Flensburg, Wisla Plock–Szkopje, Szeged–Kiel, Zágráb–Löwen.

A negyeddöntőben: Zágráb/Löwen–PSG, Kiel/Szeged–Barcelona, Wisla Plock/Szkopje–Zaporizzsja/Veszprém, Montpellier/Flensburg–Breszt/Kielce.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.