Európa a bajnokság előtt

Abramovics hozzájárult, hogy Mourinho a „fakót” állítsa ki a Liverpool ellen.
Lampard köszöni a madridi meccset, és akkor most pihenne egyet
Lampard köszöni a madridi meccset, és akkor most pihenne egyet
Darren Staples / Reuters

José Mourinho a Premier Liga és Roman Abramovics Chelsea-tulajdonos áldását egyaránt elnyerte ahhoz a döntéshez, hogy a vasárnap kora délután az Anfield Roadon a „fakót” küldje pályára a listavezető Liverpoollal szemben.

A korábbi Special és újabban Happy One, a valóságban állandóan morgolódó, szüntelenül összeesküvés-elméletet gyártó edző már az Atletico Madrid elleni gól nélküli döntetlen után jelezte, hogy a jövő szerdai visszavágó jelenti e pillanatban a prioritást számára.

A vasárnapi találkozó „hatpontos” meccs, hiszen a lista második helyén álló Chelsea (75 pont) matematikailag még megnyerhetné a bajnokságot a 80 pontos Liverpool előtt. Ám Mourinho nem tágít, a Chelsea „vegyes” szerepeltetése pedig jobban felbőszítette Manuel Pellegrinit, a 74 pontos (egy mérkőzéssel kevesebbet számláló) Manchester City trénerét, mint a liverpooli Brendan Rodgerst. A Premier Liga szabályait az elmúlt években enyhítették, és a londoniak legfeljebb akkor kapnának büntetést, ha „a feltétlenül indokoltnál” több huszonegy éven aluli játékos kapna lehetőséget.

A Liverpool szinte biztos elit vendégei közé tartozhat az Atletico elleni visszavágótól eltiltott Frank Lampard és John Obi Mikel, illetve a korábbi – benficás, illetve bázeli – BL-szereplései miatt nem bevethető Nemanja Matics és Mohamed Salah. Ha tehette volna, Mourinho elhalasztotta volna a liverpooli utat, erre azonban nem kapott engedélyt a Premier Ligától.

Kívánsága nem volt egészen légből kapott, hiszen a múlt héten az Atletico Madrid–Elche meccset péntekre hozták előre a Bajnokok Ligája miatt, a Real Madrid pedig elodázhatta legutóbbi bajnoki mérkőzését a Bayern München vendégszereplése előtt. Igaz viszont, hogy a visszavágó előtt mind a négy  csapat, beleértve a Bayernt is, lényegében ugyanannyi időt kap a pihenésre. A The Times számításai szerint a Chelsea-nek még 25 perccel több is jut, mint bármely más riválisának.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.