Előjáték, elősorsolás

A svájci Nyonban, az Európai Labdarúgó Szövetség székházában pénteken elkészítették a BL- és az EL-selejtezők harmadik fordulójának párosítását. Ha a Debrecen a bajnokok kvalifikációs szakaszában továbbjut a Cliftonville csapatával szemben (az első mérkőzésen Észak-Írországban 0-0 volt az eredmény), akkor a fehérorosz BATE Boriszov és az albán Skenderbeu párharcának győztesével találkozik.

Az Európa Liga-selejtezőben a bolgár Liteksz Lovecs ellen 2-0-ra „vezető” Diósgyőrre a Sillamäe Kalev (észt)–Krasznodar (orosz), a Rijekában 1-0-ás vereséget szenvedő FTC-re a Vikingur (feröeri)–Tromsö (norvég) párharc továbbjutója várna, míg a Győrnek, amely hazai pályán 3-0-ra kikapott a Göteborgtól, aligha kell törődnie azzal, hogy a portugál Rio Ave lenne a következő ellenfele.

Az FTC viszont kénytelen számolni azzal, hogy az UEFA szektorbezárással és 20 ezer eurós pénzbírsággal büntette szurkolói egy részének az Európa Liga-selejtező első fordulójának két mérkőzésén tapasztalt magatartása – egyebek közt rasszista rigmusok „szavalása” – miatt. A Rijeka elleni visszavágón üresen kell hagyni a Puskás Ferenc stadion N szektorát. A Diósgyőrt szintén szektorbezárással büntették ultráinak viselkedéséért. (Hírösszefoglalónk)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.