Dunaújvárosban megszűnt a kézilabda!

Eltűnt a magyar férfi kézilabdázás térképéről Dunaújváros: a Dunaferr SE elnöksége úgy döntött, megszünteti a férfi kézilabda szakosztályát. Egyelőre nincs, aki finanszírozná a korábbi sikersportágat.

Július elsejével megszűnt a Dunaferr SE férfi kézilabda szaosztálya - adta hírül a Dunaújvárosi Hírlap. A végső döntést a Dunaferr SE elnöksége nem halogathatta tovább, mivel június 30-án lejárt a nevezési határidő.

A lappal Mátyás Gábor, az SE elnöke ismertette a határozatot: "Megszületett a fájdalmas döntés: július elsejétől megszűnik a sportegyesületen belül a férfikézilabda. Semmilyen formában, semmilyen osztályban nem él tovább. A szóbeli ígérvényekkel nem lehet mit kezdeni, sőt, ezekre alapozva jutottunk el a szomorú végig. Pénzt viszont nem tudunk elővarázsolni a cilinderből, ezért más döntést nem hozhattunk. Sajnos valóban lezárult egy korszak az újvárosi férfikézilabda életében."

Az ügyvezető nemcsak azért szomorú és csalódott, mert hosszú évtizedek után a hazai és nemzetközi porondról eltűnik a Dunaferr SE csapata, de az országban egyedülállónak számító utánpótlás-nevelő bázis is széthullik.

- Ha valaha lesz újrakezdés, akkor mindent elölről kell kezdeni, a megyei első osztálytól. De az utánpótlás bázis felépítése sem megy majd egyik pillanatról a másikra. Az ülésen egyéb ügyek is szóba kerültek, így a röplabda-szakosztály utánpótlása a sportegyesületen belül maradna, a felnőttek esetében úgy néz ki, lenne, aki vállalná a finanszírozást. Július 25-éig kell a részletes anyagot kidolgozni. Az egyesületnek jövő márciusig biztosított a forrása, ezért minél előbb szeretném elkezdeni a tárgyalásokat az ISD Dunaferr képviselőivel a folytatásról - nyilatkozta a napilapnak a klubelnök.

Mikler Roland, a Pick Szeged válogatott kapusa nem lepődött meg a hír hallatán, mint mondta: számított rá.

- Ennek ellenére nekem, mint tősgyökeres dunaújvárosinak, aki mindent ennek a klubnak, az itt dolgozó edzőknek köszönhet, szörnyű a halálos ítélet . Ennek a műhelynek, Imre Vilmosnak, György és Szabó Lászlónak a munkája most érett be azáltal, hogy a korosztályunk már komoly szerepet kap hazai és külföldi klubokban, a magyar válogatottban. Elkezdhetném sorolni: Császár, Grebenár, Zubai, Törő, Vujin, Krivokapics, Ancsin, Iváncsik T., Nagy K., korábbról Mocsai, Fazekas, Gál, vagy az utolsó időkből Takács Bence, Bodó, Morva... Sokan nőttek fel, szerepeltek a klubban. Borzasztó, hogy minderről már csak múlt időben, és emlékként beszélhetünk, ki tudja, meddig.

A Sztálinvárosi Kohász 1951-ben lett megyei bajnok, 1979-ben már D. Kohász SE néven lett hatodik az NB I B-ben. 1984 és 1995 között az első és másodosztály között ingázott a csapat. 1996-tól kezdődött a sikerszéria. 1997-ben már ezüstérmes lett a klub, 2000-ben megnyerte a bajnokságot. Egészen 2009-ig mindig a dobogóra állhattak - idézi fel a sikereket a Dunaújvárosi Hírlap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.