Ihaj, Dubai! - Legyőztük Azerbajdzsánt

Futballt csak az láthatott maga előtt az Azerbajdzsán-Magyarország barátságos mérkőzés túlnyomó részében, aki elképzelt egy meccset. A nívó az érdeklődésnek megfelelő volt: a találkozó úgy nyolcvan néző előtt zajlott a dubai stadionban. A színvonalat híven jellemezte a tizennegyedik perc kabaréjelenete: Allahvergyijev be akart adni, de lecsúcsott a lábáról a labda, Királyt ez meglepte, s végül a léc mentette meg a tétova kapust.

Aztán Rudolf kétszer is megmozdult; erre az ibolyaszerény képességű azeriek nem készültek fel. A csatár húszméteres lövését Agajev még kiütötte (32. perc), másodszorra viszont „a rokonok elé" ment ki a kapus, így Gera pontos indítását Rudolf nem csupán finoman átvette, hanem mindjárt az árván hagyott hálóba passzolhatta a labdát (37. perc: 0-1).

A második félidő sem volt különb az elsőnél, de legalább a Király helyett becserélt Fülöp kapus mutatott valamit: hárította előbb Szadigov, majd Dzsavadov szabadrúgását. Közben futott egy magyar akció is (Gera, Dzsudzsák, Tököli), majd a hajrában Hajnal jobbról befelé cselezett, és húsz méterről, ballal szép gólt lőtt a bal sarokba (0-2).

A magyar válogatott sorozatban az ötödik mérkőzését nyerte meg. A legyőzöttek persze korántsem óriások: Moldova, San Marino, Finnország, Litvánia, Azerbajdzsán. S mivel San Marino is a „vetélytársak" közé tartozott, Azerbajdzsán csak a második leggyöngébb rivális lehet...

Azerbajdzsán-Magyarország 0-2 (0-1)

Barátságos mérkőzés, Dubai, 80 néző. Jv.: Abdalkarim (Egyesült Arab Emírségek-beli).

Azerbajdzsán: Agajev - Melikov (Dzsavid Hüszejnov, 83.), Szadigov, Vürgün Hüszejnov, Allahvergyijev - Sükürov, Csertoganov (Iszajev, 70.), Abisov, Amirgulijev, Dzsavadov - Murad Hüszejnov (Alijev, 46.).

Magyarország: Király (Fülöp, 46.) - Lázár, Vanczák, Juhász, Laczkó (Vermes, 70.) - Koman (Vadócz, 46.), Gera, Elek (Varga, 84.), Dzsudzsák - Rudolf (Hajnal, 46.), Priskin (Tököli, 46.).

Gól: Rudolf (37.), Hajnal (81.).

 

 

Rudolf gólja
Dubaj, 2011. február 9. RUDOLF Gergely magyar csatár berúgja csapata elsõ gólját Kamran AGAJEV azerbajdzsáni kapusnak a Magyarország-Azerbajdzsán barátságos válogatott labdarúgó-mérkõzésen Dubajban 2011. február 9-én. Magyarország az évkezdõ találkozón 2-0-ra gyõzött. (MTI/EPA/Ali Hajder)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.