Magyar drukkerek, szlovákiai csapat Kispesten

A Budapest Honvéd és a Dunajska Streda 1-1-es döntetlen játszott a Bozsik Stadionban azon a jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen, melynek bevételét a vendégcsapat november elsejei, Slovan Bratislava elleni szlovák bajnoki összecsapásán megsérült szurkolók javára ajánlották fel.

A meccs kezdőrúgását az a Lengyel Krisztián végezte el, aki az ominózus találkozón kitört botrány során olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy újra kellett éleszteni, majd helikopterrel szállították kórházba. Az egyik fülére megsüketült, jelenleg csigolyaműtét előtt áll.

A budapesti mérkőzésre 1500 szurkoló - nagyjából a fele dunaszerdahelyi - váltott jegyet, mind a kispesti, mind a dunaszerdahelyi fanatikusok előtti kerítés magyar zászlókkal volt feldíszítve, a hazai szurkolók pedig egy "Ne bántsd a magyart" feliratú drapériát is kifeszítettek. A kilencven perc során a drukkerek többnyire Magyarországot és egymás csapatát éltető rigmusokat énekeltek, ritkábban pedig Szlovákiát gyalázó kórusok is hallatszottak.

A Budapest Honvéd november 10-én jelentette be, hogy jótékonysági mérkőzést játszik a Dunaszerdahellyel.

A magyar szurkolókkal szembeni rendőri fellépés miatt politikai vihart is kavart, dunaszerdahelyi találkozó - amelyre mintegy ezer magyarországi drukker utazott el - a 15. percben félbeszakadt, és negyedóráig állt a játék, amikor a rendőrök behatoltak a magyar drukkerek szektorába. Az eset kapcsán többen megsérültek. A mérkőzés után Magyarországon több helyszínen tüntetésekre került sor, a budapesti szlovák nagykövetség előtt elégették a szomszédos ország zászlaját. A magyar kormány azonnali, minden részletre kiterjedő vizsgálatot kért az illetékes szlovák hatóságoktól a rendőri fellépés jogszerűségéről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.