Diósgyőr: pályán kívüli átadás

Névértéken, vagyis hárommillió forintért megvásárolta a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-t a miskolci önkormányzat tulajdonában lévő Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.

A klub eddigi tulajdonosa, Baranyi Sándor a közelmúltban jelentette be, hogy cége, a SZEVIÉP Zrt. kivonul a diósgyőri futballból. Miskolc önkormányzata új tulajdonos keresésébe kezdett, végül úgy döntött, hogy amíg nem talál stabil befektetőt, a város cége működteti az együttest.

Nagy Béla, a DSM Kft. ügyvezetője tudósítónknak elmondta: a megvásárolt társaság tartozásai elérik a százmillió forintot, ennek törlesztését elkezdték. A klub gazdasági helyzetét stabilnak, költségvetését pedig tarthatónak nevezte. Arra a kérdésünkre, hogy miként próbálják feltölteni az utóbbi hetekben - főleg a tulajdonosi bizonytalanság okán - megcsappant játékosállományt, az ügyvezető azt felelte: elsősorban csatárposzton gyengültek meg, s már szombaton megkezdik a válogatást. Több futballistát invitáltak próbajátékra, s felvették a kapcsolatot néhány játékos-közvetítővel is. Véleménye szerint az évadot megerősödve kezdhetik majd. A problémát valószínűleg az összeszokottság hiánya jelentheti, hiszen nagyon rövid idő - egy hét - áll rendelkezésre a bajnoki rajtig.

Orosz Lajos, Miskolc sportügyekért is felelős alpolgármestere mindezt azzal egészítette ki, hogy a város lehetőségei egy stabil alapcsapat, valamint egy átlátható gazdálkodású társaság létrehozásáig terjednek. Ahhoz, hogy a DVTK-ból nemzetközi szinten is versenyképes együttes váljon, tehetős befektető bevonása szükséges. A partner keresését folytatják. Az új tulajdonos első intézkedéseként Aczél Zoltánt, a Siófok korábbi szakvezetőjét, a válogatott pályaedzőjét nevezte ki a DVTK trénerének.

Az MLSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Kisteleki István elnök rendkívüli vizsgálatot kért az első fokú licencadó bizottságtól "a DVTK körül zajló események" nyomán. A testület kedden ül össze.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.