Diadal: a rezsibiztos kifúrta az olimpiai bajnokot

Németh Szilárdot választotta meg új elnökévé a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) pénteki tisztújító közgyűlése.
A rezsi után a több mint két évtizede irányító szakembert is legyőzte
A rezsi után a több mint két évtizede irányító szakembert is legyőzte
Kallos Bea / MTI
A szavazáson a 125 érvényes szavazatból 70-et kapott Németh Szilárd és 55-öt az eddigi elnök, Hegedűs Csaba, aki 1992-tól irányította az MBSZ-t.

A fideszes országgyűlési képviselő beszédében megköszönte a bizalmat, s hangsúlyozta, hogy szoros volt a verseny, ami azt jelenti, hogy rengeteg támogatója van az eddigi vezetésnek, éppen ezért szeretné megtartani az eddigi értékeket a jövőben.

"Nyújtsunk egymásnak kezet és dolgozzunk együtt a magyar birkózás sikeréért" - mondta Németh Szilárd, akit öt évre bíztak meg az MBSZ irányításával.

A Csepeli BC vezetője, aki tavaly őszig a XXI. kerület polgármestere volt, hozzátette, hogy a korábbi ígéreteinek megfelelően a válogatott mellett dolgozó szakmai stábhoz a riói olimpia végéig biztosan nem nyúlnak, sőt erősíteni szeretnék azt. Az MTI-nek az új elnök elmondta, most a legfontosabb, hogy a riói eredményességnek mindent alárendeljen a szövetség, melynek nem kell kapkodnia, ugyanakkor idén az új alapszabályt és az életpályamodellt is szeretnék bevezetni. A sportágfejlesztéssel kapcsolatban Németh Szilárd úgy fogalmazott, hogy a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a kormánnyal együttműködve lehet változtatni a már elfogadott terveken, ezzel kapcsolatban az a célja, hogy a birkózás még több pénzt kapjon.

Hegedűs Csaba sok sikert kívánt utódjának. Azt mondta, hogy nehéz egy ilyen hosszú munka után búcsúzni, ugyanakkor bízik abban, hogy olyan változások lesznek a szövetség életében, melyek a birkózás javát szolgálják.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.