Dél-Afrika-Mexikó: Marquez mentett

Tshabalala - szép és dallamos név, amely bekerült a vb-k történetébe, hiszen a dél-afrikai játékos rúgta a torna első gólját. Sokáig úgy tűnt, a mexikóiak dicsekedhetnek majd az első találattal, végül örülhettek, hogy döntetlenre hozták a meccset.

Hamar elronthatta volna a hazai drukkerek ünnepi hangulatát Dos Santos a Dél-Afrika-Mexikó nyitótalálkozón, ám a kapu helyett a blokkoló védőbe lőtt a meccs második percében.

South Africa's Siphiwe Tshabalala (2nd L) dances with team mates after he scored the first goal against Mexico during their 2010 World Cup opening match at Soccer City stadium in Johannesburg June 11, 2010.      REUTERS/Henry Romero (SOUTH AFRICA  -
South Africa's Siphiwe Tshabalala (2nd L) dances with team mates after he scored the first goal against Mexico during their 2010 World Cup opening match at Soccer City stadium in Johannesburg June 11, 2010. REUTERS/Henry Romero (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)

Bár a vuvuzelakoncert intenzitásán nem érződött, a vendéglátó együttes kilátástalannak tetsző játékkal kezdte a tornát. Mokoena és társai nem voltak egy súlycsoportban ellenfelükkel: nemhogy helyzetig nem jutottak, de a saját térfelükről is csak komoly nehézségek árán hozták ki a labdát. Ugyanakkor a mexikói együttes nem tudta kihasználni a dél-afrikai bénultságot: hol Khune kapus reflexmozdulata, hol a lesszabály mentette meg a házigazdákat a góltól.

A második játékrész elején viszont Tshabalala príma indítást kapott a bal szélen, átvette a labdát, majd a hosszú felső sarokba zúdította (1-0). A mexikói garnitúra gyorsan egyenlíthetett volna, ám a fölöttébb aktív Dos Santos lövését Khune bravúrral védte. Az afrikai csapat kontrái mind veszélyesebbé váltak: Modise ziccerben lőtt mellé hat méterről... A közép-amerikaiak mezőnyfölénye sokáig semmiféle hatékonysággal nem párosult, mígnem egy beadás után az előrehúzódó Marquez a rövid sarokba lőtt (1-1). A kilencvenedik percben Mphela lépett ki, ám óriási helyzetben a kapufát találta el, így döntetlennel zárult a vb első találkozója.

DÉL-AFRIKA-MEXIKÓ 1-1 (0-0)
A csoport, Johannesburg, Soccer City, 84 490 néző. Jv.: Irmatov (üzbég).
Dél-Afrika: Khune - Gaxa, Mokoena, Khumalo, Thwala (Masilela, 46.) - Modise, Dikgacoi, Pienaar, (Parker, 83. ), Letsholonyane, Tshabalala - Mphela.
Mexikó: Perez - Aguilar (Guardado, 55.), Rodriguez, Osorio, Salcido - Juarez, Marquez, Torrado - Dos Santos, Franco (Hernandez, 73.), Vela (Blanco, 69.).
Gól: Tshabalala (55.), Marquez (79.).

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.