Csepeli terv: sport plusz...

Nyilatkozatban támogatja a Csepel SC Alapítvány 62 milliárdos beruházási tervét a tízhektáros "szigeti" telepen működő tizenegy sportegyesület - áll a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban.

Nyilatkozatban támogatja a Csepel SC Alapítvány 62 milliárdos beruházási tervét a tízhektáros "szigeti" telepen működő tizenegy sportegyesület - áll a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóban. A klubvezetők és sportolóik a koncepciót ellenző politikusokat álláspontjuk megváltoztatására kérik. Az egyleteket gardírozó alapítvány három ütemben fejlesztené a Béke téri komplexumot. Az első, 2010-től induló szakaszban - többek közt - uszodát, sport-, birkózó- és vívócsarnokot, fitnesztermet, továbbá pihenőparkot húznának föl. Ezt követnék a kereskedelmi és szolgáltató célú beruházások, amelyek során - egyebek mellett - rendelők, lakások, irodaházak, üzletek, közösségi parkok épülnének föl.

Az egyletek tavaly még a kizárólagos sportcélú felhasználás mellett érveltek, ám az alapítványi sportkoncepció és az annak betartására nyújtott garanciák megváltoztatták álláspontjukat.

Válaszul Németh Szilárd kerületi sporttanácsnok (Fidesz) nyílt levelében megismételte: döntsön népszavazás a Csepel SC jövőjéről. „Ma azok az elv és üzlettársak akarják 62 milliárdos »befektetéssel« megmenteni a központi sporttelepet »a reménytelen helyzet konzerválásától«, akik a leginkább felelősek a kialakult helyzetért. Ha Csepel MSZPs politikai vezetése nem a »befektetőkkel« kacsintott volna össze, akkor ma nem ez az áldatlan állapot jellemezné a kerületi sportéletet."

Közölte azt is: a Csepel sportvagyonát 1991-ben kimentették az alapítványba, s az alapítói jogokat egy offshore cég bitorolja, a kuratóriumban pedig annak emberei ülnek. Hozzátette: bár az önkormányzat évekig támogatta az alapítványt, a klubot - milliárdos tartozásai miatt - meg kellett szüntetni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.